NIEUWSLoewe

Loewe introduceert Bluetooth speaker met lightning connector

Redactie HiFi.nl | 10 augustus 2014 | Loewe

Loewe stelt de docking-luidspreker Loewe SoundPort Compact voor. Hierop kan je meerdere muziekbronnen en mobiele toestellen aansluiten zoals de bekende iDevices, Android-smartphones en -tablets, maar ook laptops, pc’s, mp3-spelers aansluiten om muziek af te spelen.

De Loewe SoundPort Compact is onder meer uitgerust met een Apple Lightning-aansluiting. Om de hoogst mogelijke overdrachtkwaliteit via bluetooth te garanderen, beschikt de Loewe SoundPort over de apt-X-Codec. Dankzij de ingebouwde microfoon is het docking station ook een handsfree systeem. Vanwege de ingebouwde echo-onderdrukking is het gesprek altijd verstaanbaar. Deze technieken zijn verpakt in een behuizing uit aluminium.Door zacht op de klep aan de bovenzijde van de SoundPort te duwen, gaat de docking-lade open en wordt de ingebouwde Apple Lightning-aansluiting beschikbaar. Na gebruik glijdt de lade net zo eenvoudig terug. 

De Loewe SoundPort bevat eindtrappen met digitale versterkers. Het luidsprekersysteem bestaat uit twee gecombineerde speakers voor middelhoge en hoge tonen en een woofer, die samen garant staan voor een vermogen van 80 watt. De bassreflexbuis zorgt volgens Loewe voor een verrassend vol geluid in de lage tonen. De SoundPort Compact kan ook via USB als digitale luidspreker worden gebruikt bij een laptop of pc.

Ook de verbindingsmogelijkheden zijn erg belangrijk bij de Loewe SoundPort. Dankzij Near Field Communication (NFC) koppel je tal van moderne mobiele toestellen eenvoudig aan de luidspreker. Hiervoor leg je het NFC-compatibele mobiele toestel gewoon op het gemarkeerde contactpunt op de bovenzijde van de SoundPort. De verbinding komt dan onmiddellijk tot stand via bluetooth, zonder omslachtige instellingen.

Je kunt een iPad zowel staand (via de Apple Lightning-aansluiting) als liggend (via bluetooth) gebruiken in het docking station. iDevices die op de SoundPort zijn aangesloten, kunnen via één enkele druk op de knop worden gesynchroniseerd (iTunes Sync) met een laptop of pc die via USB aangesloten is. Zo blijven ze altijd up-to-date. Natuurlijk is de Loewe SoundPort compatibel met alle belangrijke besturingssystemen, zoals iOS, Android en Windows. Bovendien laden de stationaire luidsprekers de batterijen van bijna alle gangbare mobiele toestellen op via de Apple Lightning- of de USB-aansluiting.

De SoundPort Compact is te bedienen via de optionele Assist-afstandbediening of met een App voor iOs- en Android-smartphones. Hij is verkrijgbaar in aluminium zwart en aluminium zilver voor een adviesprijs van 499 euro.


EDITORS' CHOICE