NIEUWSPeachtree

Peachtree Audio lanceert Bluetooth speaker via crowdfunding


Redactie HiFi.nl | 01 augustus 2014 | Peachtree

Peachtree Audio heeft ervoor gekozen om zijn nieuwste Bluetoothspeaker deepblue2 via crowdfundingwebsite Indiegogo te lanceren. Dat blijkt nu al een goede zet. Binnen enkele dagen is de doelstelling van 63.000 dollar ruimschoots gehaald.

Peachtree noemt deepblue2 de enige compacte Bluetooth speaker op de markt met het geluid van normale grote fullrange speakers. Het gaat namelijk om een 440-watt aptX akoestische suspensie Bluetooth speaker met een 6.5 inch woofer.

De deepblue2 is uiteraard de opvolger van de in 2013 geïntroduceerde Deepblue. De meeste draadloze speakers maken gebruik van twee of drie kleine drivers die maximaal moeten werken om een fullrange geluid te krijgen. Het resultaat is vaak een dun en gecomprimeerd geluid dat een hard volume niet aankan. De lucht is dan letterlijk op.

Om dus een realistisch geluid uit de Bluetooth speaker te krijgen moet hij een diepe bas kunnen genereren en dat kan alleen door het verplaatsen van veel lucht. Volgens Peachtree is dat gelukt met deze speaker en kan hij het grootste geluid aan van alle draadloze luidsprekers op de markt.

Deepblue2 gebruikt in totaal vijf drivers in een drie-weg configuratie. Twee 3-inch mid-range drivers en twee 1-inch tweeters zorgen volgens het merk voor een natuurlijk en wijd geluid dat een kamer volledig kan vullen. Dankzij aptX Bluetooth kun je muziek streamen vanaf je Android, iPhone, iPod touch, Macbook en de meeste PC’s. Uiteraard kun je ook streamen vanaf onder andere iTunes, Windows Media, Pandora, Spotify of Last FM.

Deepblue2 heeft twee ingangen: een optische en een analoge 3.5 mm ingang. Je kunt hem onder andere pairen met Apple TV of Sonos Connect. Hij is zelfs aan te sluiten op een platenspeler vanwege de phono preamp. De optische digitale ingang kan hoge resolute 24/96 digitale audio aan. Als je HDTV een optische digitale output heeft, kun je hem aansluiten voor het geluid uit je televisie.

De deepblue2 is nu nog te bestellen via Indiegogo voor 299 dollar. Het apparaat wordt waarchijnlijk in december van dit jaar geleverd. Jammer genoeg voor Europeanen komen er onder andere 120 dollar verzendkosten bij (naast inklaringskosten, invoerrechten e.d.). Het is dus waarschijnlijk slimmer om te wachten tot de importeur dit product beschikbaar maakt in de Benelux.


EDITORS' CHOICE