BB&G importeert Resolution Audio

Beter Beeld & Geluid is vanaf heden wederom de importeur van Resolution Audio in Nederland en Vlaanderen. Dit merk werd enige tijd gerepresenteerd door Mafico, maar is na goed overleg weer in handen van Beter Beeld en Geluid.

Het Amerikaanse merk Resolution Audio is het geesteskind van de zeer begenadigde ontwerper Jeff Kalt. Door een combinatie van high tech en slimme oplossingen, weet hij uit zijn producten een buitengewoon verfijnd en muzikaal geluid te toveren, aldus BB&G. Hierbij blijven design en bruikbaarheid niet achter.

Cantata Music Center
De Cantata Music Center is volgens de importeur de beste en meest flexibele digitale bron in zijn klasse en ver daarboven. Het is naast een CD-speler ook een DAC met drie digitale ingangen (Toslink, S/PDIF en AES/EBU), asynchrone USB ingang en een mogelijkheid om de USB uitgang van je computer over het netwerk met de Music Center te verbinden (Pont Neuf). De mooiste manier om muziek te streamen naar de Music Center is echter via de UPnP ingang.  De Cantata Music Center is volledig te bedienen met een iOS App.

Cantata C50
De perfecte aanvulling op de Music Center is de Cantata c50 versterker, die specifiek is ontworpen voor het aansturen van relatief gevoelige speakers die de meest pure elektronica vereisen. Dit betekent kleinere voedingen, een lagere warmtedissipatie en een simpeler signaalpad, die de versterker in staat stellen de essentie van een muziekuitvoering beter naar de luisteraar te communiceren. Binnenkort zal de versterkerlijn worden uitgebreid met de m100 monoblokken, die het mogelijk maken een veel breder palet aan speakers te gebruiken.

Pont Neuf
De Cantata Pont Neuf maakt het mogelijk een USB-bron te gebruiken zonder de fysieke limiet van USB kabels. De maximale lengte van een USB kabel mag vijf meter zijn en als je USB-bron niet binnen die afstand staat, zijn complexe oplossingen nodig. De Cantata Pont Neuf overbrugt deze limiet letterlijk door een ‘virtuele’ USB connectie te maken over je bestaande thuisnetwerk naar de Cantata Music Center.

Meer informatie over deze producten vind je op de website van de fabrikant. Voor een prijslijst en het laatste nieuws over dit merk, kijk op http://resolutionaudio.blogspot.nl


EDITORS' CHOICE