NIEUWSDenon

Denon HEOS deze zomer verkrijgbaar

Redactie HiFi.nl | 23 juli 2014 | Denon

De HEOS-lijn van Denon ligt alweer bijna in de winkels, eind augustus om precies te zijn. Ter gelegenheid van de lancering van deze nieuwe producten is een HEOS-microsite in het leven geroepen. Hierop zijn productgegevens te vinden en is via een speciaal gemaakte animatie virtueel te ervaren hoe HEOS in huis werkt.

De HEOS-lijn bestaat uit drie compacte, draadloze luidsprekers die alle muziek van 's werelds populairste onlinemuziekservices, maar ook van traditionelere muziekbronnen in huis, smartphones, tablets, pc's, Macs en NAS-apparaten op het thuisnetwerk afspelen in elke ruimte. De apparaten zijn uitgevoerd in het zwart met geborsteld metalen accenten. De afzonderlijk verkrijgbare, optionele range extender, waarmee het bereik van het bestaande thuisnetwerk verbetert of vergroot, maakt de reeks compleet. Het volledige HEOS-systeem is te bedienen via één app, beschikbaar voor Apple- en Android-apparaten.

HEOS 3
De HEOS 3 is een basis voor het systeem en geschikt voor kleine ruimtes. Net als met de andere modellen uit de reeks streamen gebruikers ook met de HEOS 3 muziek vanaf muziekservices (denk aan Spotify, Deezer, Napster en TuneIn), smartphone of tablet en andere apparaten in huis. De HEOS 3 is zowel horizontaal als verticaal te plaatsen en is geschikt voor slaapkamers, werkplekken, studeerkamers en keukens.

HEOS 5
De HEOS 5 heeft een luidsprekersysteem met vier drivers, twee precisietweeters, twee midden-/basluidsprekers en een passieve radiator. Alle vier de actieve drivers worden aangestuurd door een eigen digitale klasse D-versterker. Het systeem kan volgens Denon alle veelgebruikte formaten aan, ook audiobestanden zonder kwaliteitsverlies, zoals AAC en FLAC.

HEOS 7
Denon noemt de Heos 7 het paradepaardje van het systeem. De HEOS 7 is geschikt voor de grootste ruimten. Hij bezit twee mid-woofers, twee precisietweeters, twee passieve radiatoren en een actieve subwoofer. Alle actieve drivers worden aangestuurd door hun eigen digitale klasse D-versterker.

Prijzen en beschikbaarheid
De drie draadloze luidsprekers van de HEOS-familie zijn vanaf eind augustus 2014 verkrijgbaar. HEOS 3 heeft een consumentenadviesprijs van 299, HEOS 5 zal verkrijgbaar zijn voor 399 euro en HEOS 7 heeft een consumentenadviesprijs van 599 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE