NIEUWS

Uitgelicht: de Mipow Playbulb speakerlamp

Redactie HiFi.nl | 08 juli 2014

Soms krijgen we op de redactie opmerkelijke producten op het bureau om aan de tand te voelen. De meest in het oog springende verschijning van de laatste tijd laten we je graag even nader kennis mee maken: de Mipow Playbulb! De ‘gloeilamp’ is vanaf nu via Hifidelity te koop.

Is het een lamp? Is het een luidspreker? Het antwoord is: beide! Met de Mipow Playbulb verstop je muziek op de meest ongewone plaatsen. Deze led-lamp heeft immers een ingebouwde luidspreker die je via Bluetooth verbindt met je smartphone of tablet. De Playbulb ziet er uit als een moderne led-lamp in de vorm van een traditionele gloeilamp. Ze is voorzien van een standaard E27-lampvoet en past dus in de meeste fittingen. De Playbulb heeft een warmgele gloed, en met zijn 3 Watt verbruik geeft hij ongeveer evenveel licht als een 25 Watt gloeilamp. Wel even opletten, enkel de bovenzijde van de lamp, boven de speakergrille, geeft licht. De lamp gedraagt zich daardoor iets meer als een spot dan als een gewone gloeilamp. 

Tijd om wat muziek te spelen op deze lamp! De Playbulb legt de verbinding met je smartphone of tablet via Bluetooth. Eerst even de Playbulb-app downloaden, die is beschikbaar voor iOS (iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPod (5e generatie), iPad (4e generatie), iPad Air, iPad mini) en voor Android (vanaf Android 4.3 en hoger). Nadat je de app gestart hebt, gaat die op zoek naar de Playbulb en verbindt zich automatisch. Op het controle-scherm kan je vervolgens de lamp dimmen, en muziek spelen.

 

De app is helaas geen voorbeeld van gebruiksvriendelijkheid als je muziek probeert te selecteren uit een grote bibliotheek. Hij geeft immers enkel een lijst met alle songs, zonder enige mogelijkheid om te filteren op artiest, album of song. Gelukkig heb je de app helemaal niet nodig om muziek te spelen. De Playbulb gebruikt immers het standaard Bluetooth A2DP-protocol. Je kan je smartphone of tablet dan ook gewoon met de Playbulb verbinden via het Bluetooth menu en vervolgens muziek kiezen en spelen via de muziek-app van je smartphone of tablet.

Hoe klinkt het? Van de kleine 3 Watt luidspreker moet je natuurlijk geen knallend geluid verwachten en de kleine behuizing van de lamp is geen ideale omgeving voor donderende bassen. Maar voor wat achtergrondmuziek of een feestje op de studentenkamer is de Playbulb best een handige keuze. Hoog en mid zijn erg helder. Zoek op je smartphone zeker ook de equalizer even op, met een beetje tuning kan je de klank aanzienlijk leuker maken.

Tot slot kan je de Playbulb-app nog gebruiken om je nieuwe lamp in te stellen als wekker (Wake up mode), waarbij de lamp zachtjes aangaat en het vooraf geselecteerde deuntje speelt. Of je kan je ’s avonds in slaap laten wiegen en het licht zacht laten doven op een vooraf ingestelde tijd (sleep mode).

Is het een product wat je HiFi mag noemen? Nee, dat zeker niet. Is het een leuk hebbeding? Jazeker! De Playbulb is een opmerkelijke gadget met zijn combinatie van licht en muziek. Ideaal als je wat onopvallende muziek wil in de keuken, in de studiekamer of in een kinderkamer. Ook de visite zal met verwondering kijken en luisteren naar deze bijzondere lamp waar muziek in zit!

Wil jij ook in het bezit komen van deze bijzondere speakerlamp? Bestel dan snel jouw exemplaar op HiFidelity!


EDITORS' CHOICE