NIEUWS

Punkt. ES 01: Tegen kabel-chaos

Redactie HiFi.nl | 02 juli 2014

Het Zwitserse merk Punkt., lanceert de ES 01. Dit design stekkerblok is ontworpen om een veelvoorkomend lifestyle-probleem op te lossen: de wirwar van snoeren. 

De jonge Colombiaanse designer Georges Moanack ontwierp de ES 01 met art director Jasper Morrison. Dit resulteerde in een ingenieuze oplossing voor een alledaags probleem. Naast het moderne design, biedt de ES 01 ook praktische voordelen. Door de flexibele lay-out van de stopcontacten passen er maar liefst vijf stekkers in de ES 01. Alle snoeren komen netjes samen in de ES 01, verborgen onder de afgeronde deksel. Geen verstopte stopcontacten onder meubilair, niet meer bukken om stoffige kabels uit de knoop te halen.

Punkt. ES 01 heeft een ingebouwd beveiligingssysteem zodat doorgebrande zekeringen geen gevaar vormen, omdat deze automatisch worden afgesloten van de rest van het apparaat. De aan/uit knop aan de bovenkant van de ES 01 zorgt voor verminderd energieverbruik doordat het alle stroom afsluit van de ingeplugde stekkers. Een zacht, wit led-licht geeft de energiestatus aan. Door de deksel zijn alle stekkers veilig opgeborgen voor kleine kinderhandjes. De ES 01 is verkrijgbaar in wit, zwart en rood voor 119 euro. Kijk voor meer info op de website van importeur Audiac


EDITORS' CHOICE