NIEUWSMarantz

Marantz introduceert PM5005 en CD5005

Redactie HiFi.nl | 20 juni 2014 | Marantz

Marantz heeft zijn stereocollectie uitgebreid met losse hifiapparaten voor prijsbewuste muziekliefhebbers. Het gaat om de geïntegreerde PM5005-versterker en de CD5005 cd-speler. 

De PM5005-versterker beschikt volgens Marantz als eerste in zijn klasse over een current feedback-architectuur. Met de nauwkeurige signaalverwerking biedt deze technologie ‘een perfect gebalanceerde stereogeluidsweergave en een zeer open en accurate klankweergave’, aldus het merk. Ook is het nieuwe apparaat verbeterd met een onopvallend audiocircuit en componenten voor de finetuning. 

Hij wordt geleverd met een nieuwe afstandsbediening en is uitgerust met een nieuwe stroombesparende stand-by modus en een automatische stand-by modus. Maar terug naar de functies van de versterker: de PM5005 biedt 55 W per kanaal bij 4 ohm en heeft een metalen chassis en een metalen voorpaneel. Verder heeft hij een Phono MM-equalizer en Source Direct-functionaliteit om de signaalpaden zo kort mogelijk te houden.

CD5005
De nieuwe CD5005 heeft alles in zich dat zijn voorganger, de CD5004, te bieden had, inclusief de HDAM-SA2 van Marantz, maar is daarnaast voorzien van een verbeterde DAC CS4398 en nieuw cd-mechanisme – beide overgenomen van zijn grotere broer, de CD6005. De speler speelt naast CD’s, CD-R en CD-RW, ook MP3- en WMA-bestanden af. Ook bevat hij speciaal aangepaste componenten voor geluidsafstemming en een betrouwbaar cd-loopwerk. De Audio EX(clusief)-stand verbetert de geluidskwaliteit volgens Marantz door het uitschakelen van tijdelijk inactieve functies, zoals de digitale uitgang en de toonhoogteregeling. Met de functie voor willekeurig afspelen kun je je muziek ook eens op een andere manier ontdekken. Bovendien staan de vergulde analoge uitgangen garant voor de beste aansluitmogelijkheden. Een goed gedefinieerde hoofdtelefoonuitgang en gemakkelijk afleesbaar display maken deze uitzonderlijke cd-speler helemaal af.

Prijzen en beschikbaarheid
Beide apparaten zijn vanaf juli 2014 verkrijgbaar in zwart en zilver-goud, tegen een consumentenadviesprijs van 329 euro voor de PM5005 en 229 euro voor de CD5005.

MERK

EDITORS' CHOICE