NIEUWSMarantz

Marantz onthult AV-receiver NR1605

Redactie HiFi.nl | 16 juni 2014 | Marantz

Marantz komt nu met een slanke Network AV-Receiver voor de home cinema-liefhebber. Omdat de nieuwe NR1605 ook is voorzien van ingebouwde Bluetooth en WiFi, kun je draadloos genieten van je digitale mediabestanden, waar die ook zijn opgeslagen.

Net als zijn voorgangers is de NR1605 uitgerust met verschillende netwerkmogelijkheden, die toegang bieden tot een vrijwel onbeperkt aanbod aan muziek. Met de ingebouwde AirPlay-technologie kunnen gebruikers hun muziekbibliotheek draadloos afspelen vanaf hun iPhone, iPod Touch en iPad. De nieuw toegevoegde Bluetooth maakt de integratie van Android-smartdevices, iDevices en laptops mogelijk. Een WiFi-netwerk is daarvoor niet nodig. Dankzij de DLNA-standaard kun je ook muziek vanaf een lokaal opslagapparaat (NAS) streamen en luisteren naar duizenden internetradiozenders of online muziekservers, zoals Spotify en Last.fm. Muziekliefhebbers kunnen genieten van de nieuwste audioformaten zoals Apple lossless, Gapless en FLAC HD 192/24 of het bitstroom DSD-formaat geoptimaliseerd voor SACD-spelers.

De NR1605 is voorzien van een 7-kanaals versterker met 90W gelijk vermogen per kanaal. Bovendien is het apparaat uitgerust met gedecodeerde Dolby True HD en DTS-HD audio. In totaal acht HDMI-ingangen verwerken talloze digitale bronnen; er zijn dus voldoende poorten om een satellietbox, BD/DVD-speler en gameconsole aan te sluiten, tegelijkertijd. Volgens Marantz is installatie zo eenvoudig dat je de handleiding links kunt laten liggen. Je hoeft alleen de instructies op het scherm te volgen. Deze instructies zijn voorzien van afbeeldingen met hoge resolutie.

Je kunt de NR1605 bedienen vanaf een Android- of iOS-apparaat via de Marantz Remote-app, die voor zowel smartphone als tablet beschikbaar is. Een van de kenmerken is dat de NR1605 geschikt is voor tv-schermen die 4k Ultra HD-video kunnen weergeven. Naast 4k en 3D-passthrough is de NR1605 voorzien van technologie waarmee video-upscaling kan plaatsvinden naar 1080p en 4k.Bovendien kun je met de Multi Zone-functie muziek vanuit de hoofdruimte met slechts een extra paar luidsprekers naar een andere ruimte sturen, bijvoorbeeld de keuken of de slaapkamer.

 

De NR1605 is voorzien van de nieuwste ECO-modus van Marantz. Hiermee kun je stroom besparen als de receiver enkel gebruikt wordt voor achtergrondmuziek of afspeelt op lagere niveaus. Indien meer stroom nodig is voor het kijken van een film of voor het luider afspelen van je favoriete muziek, schakelt de NR1605 automatisch over op ‘full power output’. De NR1605 is vanaf juli 2014 verkrijgbaar in zwart en zilver-goud voor een prijs van 699 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE