ARTIKELApple

Apple waarschuwt: lader iPhone kan oververhitten

Jamie Biesemans | 13 juni 2014 | Apple

Apple roept eigenaars van oudere iPhone-modellen op om de lader terug naar de winkel te brengen. Er bestaat een veiligheidsrisico omdat de oplader kan oververhitten.

Het gaat om de dunne lader van 5 watt die Apple tussen oktober 2009 en september 2012 bij in de doos stak bij iPhone 3GS-, iPhone 4- en iPhone 4s-modellen. De adapter werd ook los verkocht als accessoire. 

De kwestbare lader is te herkennen aan het opschrift 'A1300' (zie onder). Er is een ogenschijnlijk identieke lader, A1400, die geen veiligheidsrisico inhoudt.

De adapter zal vanaf heden door Apple kostenloos worden vervangen. Dat kan in Nederland via een Apple Store of in België en Nederland via erkende dealers, zoals Easy-M of Switch. Via deze link kun je een inruilpunt opsporen. Vanaf 18 juni zullen ook winkels van bepaalde telecomaanbieders aan de inruilactie participeren.

Tot je de lader hebt verwisseld voor een nieuwe, gebruik je de oude beter niet meer, zegt Apple nog. Meer informatie over de kwestie vind je op deze pagina van de iPhone-bouwer.


EDITORS' CHOICE