NIEUWSArcam

Arcam introduceert nieuwe producten


Redactie HiFi.nl | 13 juni 2014 | Arcam

Arcam introduceert de komende tijd een hoop nieuwe producten, waaronder de draagbare aptX Bluetoot ontvanger Arcam miniBlink en een volledig nieuwe reeks: de 49 serie.

De miniBlink is een compacte aptX Bluetooth ontvanger ter grote van een luciferdoosje. Gevoed via mini-USB en uitgerust met een haarfijn uitgedachte DAC levert de miniBlink ‘een verrassend frisse en solide klank’ via de 3,5mm jack uitgang. Apple of Android, je eigen muziek of Spotify, de Arcam miniBlink brengt ze tot leven. De Arcam miniBlink is per direct leverbaar met een verkoop adviesprijs van €129.

AV950
Om de AVR-serie compleet te maken introduceerde Arcam in München de langverwachte opvolger van de AV888. De nieuwe HDMI architectuur is volgens het merk net als de AVR modellen razendsnel en betrouwbaar. ‘Klankmatig presenteert de AV950 elke filmscène en elke muzikale passage met nog meer vrijheid en rijkdom’, aldus Arcam. Wat ons betreft is de AV950 dan ook de nieuwe koning van de surround processors. De AV950 is per direct leverbaar met een verkoop adviesprijs van € 7.499

49 Serie
Arcam pakte tijdens High End Munchen stevig uit met een compleet nieuwe serie producten: de 49 serie. Aan de basis van de nieuwe stereo lijn staat de Arcam A49 geïntegreerde versterker. De A49 is een volledig gebalanceerde, pure ‘powerhouse’ die middels Arcam’s Class G schakeling moeiteloos 200Watt bij 8Ohm aan de luidsprekerklemmen ter beschikking stelt. Arcam wil met de A49 terug naar haar oorsprong. De A49 wordt verwacht in juli met een verkoop adviesprijs van €4.500.

Voor de liefhebber die nog een stap verder wil, introduceert Arcam de C49 en P49, de eerste voorversterker – eindversterker combi sinds de geliefde C31 en P1. De C49 pakt al het goede uit de A49 met uitzondering van de eindversterker schakeling. Dit geeft meer ruimte tot optimalisatie van de voeding en cruciale schakelingen als volumeregeling en inputselectie. Hierdoor presenteert de C49 de muziek met nog meer gezag en flair. De P49 is Arcam’s grootste stroombron ooit. Met een voeding volledig toegewijd aan het zo stabiel mogelijk leveren van energie is de P49 een ‘vrijwel onuitputtelijke krachtcentrale die dynamiek en souplesse moeiteloos combineert’. De engineers van Arcam hebben de P49 de mogelijkheid gegeven om in ‘bridge mode’ te werken. Hierbij gedraagt de eindversterker zich als mono eindversterker met nog meer energiereserve. De C49 en P49 worden verwacht in augustus met een prijs van respectievelijk €3.000 en 4.000.

Nieuwe bronnen
Ondanks de enorme groei van streaming audio gelooft Arcam ook nog altijd in het fysieke medium. Daarom introduceert Arcam twee nieuwe bronnen die het beste van de twee werelden combineren: een loopwerk voor de fysieke discs en een ethernet aansluiting voor UPnP streaming weergave. De UDP411 staat daarbij voor Universal Disc Player en speelt (3D) BluRay’s, SACD’s, DVD’s en CD’s af terwijl de netwerkaansluiting streaming van muziek én film mogelijk maakt. Voor iedereen die minder waarde hecht aan filmweergave is er de CDS27. Net als de UDP411 kan de CDS27 net zo goed overweg met muziekstreaming als met schijfjes. Hierbij is de weergave uiteraard beperkt tot CD’s. Arcam kiest bewust voor een streaming functie in de bron in plaats van de versterker. Het binnenkomende digitale signaal wordt direct en verliesvrij aan de DAC gekoppeld waarbij de versterker vrij gehouden wordt van digitaal dataverkeer dat een negatief effect zou kunnen hebben op het audiosignaal.

De UDP411 wordt verwacht in juli met een verkoop adviesprijs van €1.500, de CDS27 wordt verwacht in augustus met een verkoopadviesprijs van €1.000.


EDITORS' CHOICE