NIEUWSTeufel

Teufel presenteert flexibele Bluetooth speaker

Redactie HiFi.nl | 12 juni 2014 | Teufel

Teufel heeft haar een nieuwe Bluetooth speakerset uitgebracht onder de naam Motiv B. De compacte set kan via Bluetooth 3.0 of met een mini jack kabel, gemakkelijk met een smartphone, tablet, pc, laptop, tv of andere bronnen worden verbonden.

De Motiv B is geschikt voor eenvoudige muziekweergave in het hele huis. Nadat de smartphone, tablet of een ander Bluetooth-device voor de eerste keer met de Motiv B is verbonden, maakt de Motiv B voor toekomstig gebruik via Bluetooth Auto Pairing automatisch contact. De Motiv B kan tot zes Bluetooth-apparaten opslaan in het geheugen. Dankzij de aptX-Codec wordt muziek draadloos in hifi kwaliteit afgespeeld. Het volume en de equalizer worden direct vanaf het afspeelapparaat geregeld. Voor aansluiting van computer, CD-speler of tv heeft de Motiv B ook een gangbare line-in. 

Ontwerp en functionaliteit
Een transparante front van acrylvezel accentueert de witte behuizing van de Motiv B en dient tegelijkertijd de akoestische eigenschappen: het verhoogt de efficiëntie in het kritische bas-en midrange bereik, zodat een helder geluid en een goede spraakverstaanbaarheid wordt geproduceerd, aldus Teufel.

Inbegrepen bij de speakerset zijn twee flexibele voetjes waarmee de speakers individueel zijn te positioneren en daarmee het geluid afstralen naar de luisterpositie; op bureau, dressoir of boekenplank.

Voldoende vermogen
Een ‘high-performance, energie-efficiënte’ Class-D versterker met 48 Watt vermogen vuurt de twee-kanaals speakers aan. Bi-amping technologie garandeert een helder, gedetailleerd geluid. Een progressief basreflex systeem ondersteunt de lage frequenties tot 62 Hz. 

De Motiv B wordt automatisch ingeschakeld als het systeem een muzieksignaal ontvangt en schakelt zichzelf in de stand-by modus zodra de speakerset na 20 seconden geen signaal meer krijgt. De Motiv B is per direct verkrijgbaar voor € 249,99 in de webshop van Teufel Audio. 

MERK

EDITORS' CHOICE