NIEUWSTeac

Teac lanceert nieuwe familie minicomponenten

Jamie Biesemans | 09 juni 2014 | Teac

Na het succes van zijn Reference 501-reeks, introduceert Teac nu een iets lager gepositioneerde familie van compacte hifi-onderdelen. De nieuwe Reference 301 lijkt sterk op de luxueuze 501.

De Reference 301 bestaat momenteel uit twee componenten  een geïntegreerde versterker en een DAC) en een paar luidsprekers. Dat is bescheidener dan de duurdere Reference 501-familie, waar je ook een cd-speler en hoofdtelefoonversterker vindt. Beide 301-apparaten kosten 499 euro, toch wat minder dan de 799 euro die je per stuk betaalt voor een 501-onderdeel.

Het recept blijft echter hetzelfde: met de Reference-reeks wil Teac hoogwaardige componenten bieden in een eerder compacte behuizing. Het idee is dat consumenten een miniketen naar smaak kunnen inrichten, zonder toe te geven aan audiokwaliteit. De reeks wordt ook gekenmerkt door een goed bouwkwalititeit, met een behuizing uit metaal geflankeerd aan de zijkanten met stevige metalen platen.

De AI-301DA is het centrum van de nieuwe Reference-reeks. Met zijn 2 x 40 Watt, geleverd door een klasse D-versterker, zou het voldoende kracht moeten bezitten voor kleinere kamers. Bijzonder is dat deze versterker een ingebouwde DAC bevat die ook DSD-bestanden en andere hi-res audio aankan. Bovendien heeft de AI-301DA een Bluetooth-ontvanger ingebouwd die ook de hoogwaardige aptX-codec ondersteunt.

Daarnaast is er de UD-301, een dual mono DAC die eveneens DSD en hi-resbestanden tot 192 KHz lust. Het apparaat heeft ook een hoofdtelefoonuitgang, en USB-, optische- en coaxiale ingangen.


EDITORS' CHOICE