ARTIKEL

Muziekspeler krijgt app voor hi-res downloads


Jamie Biesemans | 25 mei 2014

De producent van hoogwaardige muziekspelers, Astell & Kern, gaat samenwerken met de streamingdienst en downloadwinkel Qobuz. Hierdoor wordt het mogelijk om rechtstreeks op spelers hi-resaudio aan te schaffen.

De Qobuz-app zal aanwezig zijn op Astell & Kerns nieuwe AK100 II en AK120 II, evenals op de bestaande AK240-speler. Die drie spelers draaien het Android-besturingssysteem. In tegenstelling tot de reguliere Android-app van Qobuz, die vrij beschikbaar is via Google Play, zal deze app het aankopen en meteen downloaden van hi-resaudio mogelijk maken.

De spelers van Astell & Kern zijn niet bepaald voor iedereen weggelegd. Ze combineren hoogwaardige hardware met een exclusieve behuizing - en bijhorend prijskaartje. Voor een AK240 betaal je bijvoorbeeld iets meer dan 2.000 euro. Voor dat bedrag heb je een toestel dat in je broekzak past en ongeveer elk muziekformaat afspeelt, tot DSD toe.

Om de samenwerking met Qobuz in te leiden, is er al een cadeau voorzien. Eigenaars van een Astell & Kern-speler krijgen na de creatie van hun account bij Qobuz drie gratis hi-resalbums.

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Cambridge Audio AXR100D
  Review
  lees meer »
 • Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  Zomeractie bij Kemp Elektroniks
  Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  lees meer »
 • Achtergrond
  Primephonic: toekomst voor klassiek
  Achtergrond
  lees meer »