NIEUWSLG

LG brengt soundbase met subwoofer


Jamie Biesemans | 05 mei 2014 | LG

Vorig jaar lanceerde LG een soundbase die opviel door zijn slanke bouw en omdat het geschikt was voor grote tv's. Nu is er ook een versie met ingebouwde Blu-rayspeler en subwoofer.

De LAB540 is heel gelijkaardig aan de vorig jaar geïntroduceerde SoundPlate LAP340. Met zijn dikte van 3,5 cm was die soundbase de dunste op de markt. Het slanke uiterlijk betekende dat je de Soundplate zeer onopvallend onder je tv kon plaatsen.

De nieuwe LAB540 is nauwelijks dikker, ondanks de aanwezigheid van een ingebouwde Blu-rayspeler. Het apparaat is ook heel wat slimmer dan zijn voorganger, die overigens gewoon op de markt blijft. Naast de Blu-ray biedt de LAB540 ook een volledig smart tv-platform, incluis de mogelijkheid om via DLNA mediabestanden af te spelen en een Spotify-app.

Maar ook op audiovlak is de nieuwe LG volwassener. De soundbase blijft een 4-kanaalssysteem dat verrassend veel ruimtelijkheid biedt. Door de aanwezigheid van een aparte draadloze subwoofer krijgt de klank heel wat meer diepgang. In totaal biedt de onopvallende soundbase een vermogen van 320 watt.

De LAB540 verbind je via een HDMI-ARC-kabel met je tv of via een optische kabel. Dat laatste is wat minder interessant, omdat je dan geen toegang hebt tot de Blu-rayspeler of smart tv-apps. De LAB540 ligt in de winkels voor circa 499 euro.

Een eerste recensie van de LG LAB540 lees je bij de collega's van FWD Magazine.


EDITORS' CHOICE