ARTIKEL

Beyerdynamic stelt high-end hoofdtelefoonversterker voor

Jamie Biesemans | 14 april 2014

Op CES toonde Beyerdynamic een betaalbare hoofdtelefoonversterker voor mobiel gebruik. Op High-end München komt er een luxemodel voor thuisgebruik bij.

Het is een heel strak getekende versterker die de fabrikant uit Heilbronn in mei plechtig gaat voorstellen. De A2 lijkt wel uit één stuk aluminium te zijn gefreesd. Naden of schroeven zie je nergens. Er is ook geen display, maar dat is geen must op een apparaat zoals dit.

Het doet allemaal zeer Apples aan. Een indruk die versterkt wordt als je de meegeleverde afstandsbediening onder ogen krijgen. Het lijkt wel een kopie van de remote van de Apple TV.

Een apart stijlelement is het venstertje bovenaan, dat de trotse eigenaar de binnenkant van het apparaat laat zien. Hoewel het hier een volledig digitale versterker betreft, wordt er door middel van LED's wel een rode gloed verspreid die doet denken aan een buizenversterker.

Maar het draait niet enkel om het verspreiden van een gezellig licht; Beyerdynamic wil vooral pronken met het moederbord. Die is met de hand bevolkt met discrete en dus niet-geïntegreerde onderdelen, wat volgens de fabrikant een betere klank levert.

De A2 neemt puur de rol van hoofdtelefoonversteker op zich en bevat dus geen DAC. Je kan enkel een analoog signaal aanleveren via cinch (er zijn twee inputs). Er is ook een aparte analoge input, voor als je de hoofdtelefoonversterker wil opnemen in een hifi-keten.

Beyerdynamic denkt duidelijk ook aan echte hoofdtelefoon-afficiendo's. Die hebben vaak meer dan één hoofdtelefoon en dus heeft de A2 twee hoofdtelefoon-inputs. Via een regelknop kan de impedantie aangepast worden aan de specificaties van de gebruikte set cans.

De kers op de taart is de meegeleverde hoofdtelefoonstand die achter de A2 positioneert. Hoewel de officiële lancering nog moet volgen, zou de A2 bij introductie ergens rond 1.500 euro kosten.


EDITORS' CHOICE