ARTIKELHarman Kardon

Harman Kardon ontwikkelt audio voor LG-tv's

Jamie Biesemans | 09 april 2014 | Harman Kardon

Zelfs uit heel dure tv's komt zelden een mooi geluid. Net daarom gaan Harman-Kardon en LG samenwerken om toekomstige OLED- en Ultra HD-televisies van een betere klank te voorzien.

 

Twee nieuwe OLED-televisies en vijf nieuwe Ultra HD-toestellen worden voorzien van het ULTRA-surroundsysteem dat door Harman-Kardon en LG ontwikkeld werd. Dankzij ULTRA zouden de tv's veel beter presteren in het laag en tegelijkertijd een brede soundstage produceren.

Vooral basfrequenties zijn een uitdaging voor de meeste televisies. De consument houdt van steeds dunner en slankere toestellen, maar in een behuizing van enkele millimeters dik kan je moeilijk echt lage frequenties laten ontstaan. Sommige merken, zoals Sony en Philips, gaan daarom nieuwe modellen bundelen met een draadloze subwoofer. LG heeft zelf ook al geëxperimenteerd met een uitschuifbare soundbar.

Een slimme algoritme zal de speakers in de televisies aansturen om een surroundgevoel te creëren. "De speakers zullen geluid in verschillende richtingen verdelen, met een evenwicht tussen voorgrond en achtergrondgeluid, zodat de actie goed overkomt en dialogen toch helder verstaanbaar blijven", zegt LG. 


EDITORS' CHOICE