NIEUWSPro-Ject

Pro-Ject introduceert nieuwe platenspeler

Redactie HiFi.nl | 07 april 2014 | Pro-Ject

Met de Xtension 9 Evolution heeft Pro-Ject een nieuwe audiofiele platenspeler geïntroduceerd. Het niet-resonante chassis is gemaakt van dikke MDF, en dat moet ook wel want deze platenspeler weegt maar liefst 16 kilo.

De X-Tension 9 Evolution platenspeler is gebaseerd is op zijn iets grotere broertje de X-Tension 10. Uitgevoerd met de PJ-9CC Evolution carbonfiber toonarm en voorzien van elektronische toerentalregeling voor 33 en 45rpm.

Het MDF console is gevuld met metaalkorrels wat voor extra gewicht en meer demping zorgt en daardoor een zeer lage resonantie heeft. Een zorgvuldig uitgebalanceerd gedempt aluminium draaiplateau wordt ondersteund door een magnetisch veld en heeft een keramisch "ball-bearing" lager. De toplaag is voorzien van een dikke vinyl laag die meteen fungeert als een mat. De Xtension 9 Evolution is leverbaar in pianozwart, mahony of olijf voor een adviesprijs van €1.990,00..

Daarnaast is nu ook de Xtension 9 Evolution Superpack vergelijkbaar. Dat is de hierbovengenoemde platenspeler inclusief de Ortofon MC Quintet Black cartridge. 

MERK

EDITORS' CHOICE