REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - Captain America: The Winter Soldier


Redactie HiFi.nl | 27 maart 2014

Als we de redactie van filmpjekijken.com mogen geloven, is het een goede week qua filmaanbod. Liefst vier van de zeven gerecenseerde titels kregen vier sterren toebedeeld. Wij pikten Captain America: The Winter Soldier er voor je uit.

Het toch wat aan creatieve armoede leidende Hollywood spint de laatste jaren flink garen bij de toenemende populariteit van de superhelden. Je zou denken dat na de veelvoud aan films de bioscoopbezoeker wel een beetje klaar is met het genre, maar het tegendeel blijkt waar. Volgens Sonny Kempkes van filmpjekijken.com "stijgt de tweede film over Captain America ver boven zijn voorganger uit".

The Winter Soldier pakt de draad een paar jaar na de film The Avengers weer op. "Captain America (Chris Evans) heeft het leger verlaten en werkt voor nu voor S.H.I.E.L.D. Wanneer Nick Fury (Samuel L. Jackson) op een complot binnen de organisatie stuit, wordt een aanslag op zijn leven gepleegd. Uitgevoerd door een mysterieuze huurling die bekend staat als de Winter Soldier en ingehuurd is door nazi-organisatie Hydra, zie zich zelfs binnen S.H.I.E.L.D. bevindt. Hydra wil een nieuwe wereldorde creëren. Ze moeten dus gestopt worden", vat Kempkes het verhaal van de film samen.

"Waar Captain America eigenlijk de saaiste van de Avengers was, is Chris Evans in deze film precies zoals hij hoort te zijn. The Winter Soldier is op alle fronten geslaagd. Uitstekende actie, de nog steeds (misschien wel nog meer) boeiende personages en de bekende Marvel-humor laten deze film ver boven zijn voorganger uitstijgen.” Lees de hele recensie hier.

Klik op de titels voor de recensies van drie andere volgens de redactie van filmpjekijken.com aan te raden films: Spies & Glistrup, Kill Your Darlings en Ida.

EDITORS' CHOICE