NIEUWS

Houten hoofdtelefoons voor wereldverbeteraars

Jamie Biesemans | 24 maart 2014

De hoofdtelefoons van LSTN zien er niet alleen prachtig uit, ze dragen ook bij tot een goed doel. Voor elk verkocht exemplaar gaat er een bedrag naar een liefdadigheid die doven helpt.

LSTN werd in 2012 opgericht, zegt het bedrijf, met als doel "de wereld te veranderen door het bieden van kwaliteitsproducten". Die wereldverbetering speelt zich op twee niveaus af: de hoofdtelefoons worden deels uit gerecycleerd hout geconstrueerd en van de opbrengsten gaat er een deel naar het Starkey Hearing-foundation.

De Starkey-stichting houdt zich bezig met het verschaffen van oorapparaten aan jongeren met gehoorsproblemen in ontwikkelingslanden. Op die manier kunnen de jongeren nog gewoon onderwijs volgen.

De fabrikant biedt drie lijnen van hoofdtelefoons: de Bowerys (in-ears), de Fillmores (on-ears) en de Troubadours (over de oren). Alle drie gebruiken gerecycleerde houtsoorten om de hoofdtelefoons een uniek uiterlijk te geven. 

Met name de Troubadours zijn opvallende verschijningen. De hoofdtelefoons combineren naar keuze beuk, kerselaar, ebony of zebrahout combineren met metaal, en krijgen daardoor een luxe uitstraling. De verschillende houtsoorten zouden ook impact hebben op de frequentierespons, zegt de fabrikant. De uitvoering in beukenhout belooft een respons van 18 Hz tot 22 KHz, met een impedantie van 32 ohm en een gevoeligheid van 101 dB bij 1 KHz 1 mW.

Duur zijn de hoofdtelefoons niet. LSTN verkoopt de Troubadours voor ongeveer 150 dollar. Vooralsnog worden ze niet verdeeld in de Benelux, maar aan de internationale distributie "wordt gewerkt".


EDITORS' CHOICE