REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - August: Osage County


Redactie HiFi.nl | 20 maart 2014

Twee Oscarnominaties kreeg de weektip van filmpjekijken.com, allebei voor actrices die in de film te zien zijn. Meryl Streep werd voor de achttiende (!) keer genomineerd, waarvan vijftien keer als beste vrouwelijke hoofdrol. Ook Julia Roberts maakte kans op een Academy Award, voor beste vrouwelijke bijrol. Beide actrices bleven begin deze maand overigens met lege handen.

Roberts speelt in August: Osage County Barbara Weston, de oudste dochter van Violet (La Streep) en Beverly Weston (Sam Shepard). Een probleemgezin waarbij de problemen van alle andere gezinnen verbleken. Of zoals Max de Waal schrijft in zijn recensie (4*) op filmpjekijken.com: "Nadat pa zichzelf om het leven heeft gebracht, wordt het uit elkaar gevallen gezin Weston noodzakelijk herenigd. Wat een tijd van verzoening en rouw zou moeten zijn, ontaardt al snel in ruzie en chaos".

Moeder Violet is moeilijk, scheldt ontzettend veel en rookt als een ketter ondanks haar keelkanker. Ze steekt haar mening niet onder stoelen of banken en dit wordt zeker niet door iedereen gewaardeerd. Haar drie dochters Barbara (Julia Roberts), Ivy (Julianne Nicholson) en Karen (Juliette Lewis) hebben zo hun eigen problemen.

"De film is gebaseerd op een toneelstuk en het is dan ook niet gek dat het vooral draait om het acteerwerk. Het filmdoek is met sterren bezaaid. Vooral de twee voor een Oscar genomineerde dames steken er met kop en schouders bovenuit. Het samenspel tussen Roberts en Streep is ijzersterk. De rest van de cast vult het duo sterk aan."

Meryl Streep is één van de grootste, zo niet dé grootste, actrice(s) ooit. Dit bewijst ze wederom met haar rol in het inktzwarte en met humor geparfumeerde drama August: Osage County. Lees de hele recensie hier.

EDITORS' CHOICE