NIEUWS

Nu ook films in Google Play


Redactie HiFi.nl | 18 maart 2014

Je kon bij Google Play al terecht voor muziek, boeken, games en apps, maar vanaf vandaag kun je er ook films huren en kopen in standaard en hoge resolutie. Dat heeft Google vanochtend bekendgemaakt.

"We hebben goed naar de wensen van onze gebruikers geluisterd. Op basis van hun feedback hebben we nauw samengewerkt met belangrijke partners in de filmindustrie om fantastische digitale content naar Nederland te brengen", meldt Ben Serridge, product manager voor Google Play in een persbericht. "Google Play biedt gebruikers de mogelijkheid om films te kijken op verschillende digitale apparaten. Zo kunnen ze een film beginnen te kijken op hun computer en later op hun tablet verder kijken waar ze waren gebleven."

Een vlugge blik in Google Play Movies leert ons dat het aanbod bestaat uit zowel films van alle grote studio’s als uit de catalogi van kleinere distributeurs. Ook zijn zeer recente titels beschikbaar. Overigens kunnen niet alle films gehuurd worden, sommige zijn alleen te koop in de store. De huurprijs begint bij 1,99 euro voor een film in standaardkwaliteit. Koopprijzen liggen veelal rond de 11,99 en 13,99 euro per film in SD.

Kijk voor meer informatie op de filmsite van Google Play.

EDITORS' CHOICE