NIEUWSCinemaDream

Infitec 3D Cinema exclusief verkrijgbaar bij CinemaDream

Redactie HiFi.nl | 15 maart 2014

CinemaDream is vanaf nu exclusief dealer voor de Benelux van het Infitec 3D Cinema systeem. "Wij vinden dat er maar één echte manier is om goed 3D te kijken en dat is met het unieke Infitec passieve 3D systeem", meldt Volkan Bugday van de speciaalzaak uit het Gelderse Buren.

Infitec GmbH is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in 3-dimensionale technologie en met name in Stereoscopic 3D. "Stereoscopie is het bekijken van een bepaald beeld met diepte door met elk oog een afbeelding te bekijken. Die twee afbeeldingen worden samen één stereoafbeelding genoemd. Voor passieve 3D projectie van Infitec is het niet noodzakelijk dat er een speciale 3D projectiedoek wordt gebruikt om een werkelijk 3D resultaat te krijgen en kan op ieder projectiedoek geprojecteerd worden", weet Volkan Bugday van CinemaDream.

Infitec 3D projecteert een film met behulp van twee projectoren; één voor het beeld van het linkeroog en één voor het beeld van het rechteroog. "Voor beide projectoren is een polarisatiefilter geplaatst, dat het licht maar in één richting doorlaat. Beide filters zijn ten opzichte van elkaar 90º gedraaid. Door ook in het brilletje polarisatiefilters te gebruiken die 90º van elkaar gedraaid zijn, worden de beelden van elkaar gescheiden en wordt het 3D effect gecreëerd", legt de specialist uit.

Volgens CinemaDream heeft Infitec een aantal belangrijke voordelen:
- vrijwel geen crosstalk in tegenstelling tot actief 3D
- geen flickering in beelden
- lichte 3D-bril, want geen batterijen nodig
- rustiger en meer comfortabel voor de ogen

Is je interesse gewekt, maak dan een afspraak bij CinemaDream voor een vrijblijvende demonstratie.

CinemaDream
Geopend maandag tot en met zaterdag op afspraak
Hulsterstraat 26A
4116 EZ Buren
Telefoon: 06 24 43 99 17 (Volkan Bugday)
www.cinemadream.nl


EDITORS' CHOICE