ARTIKEL

Netflix krijgt Nederlandse concurrent


Redactie HiFi.nl | 06 maart 2014

Het heet WappZapp en gaat de strijd aan met Netflix. Een Nederlandse start-up die in april begint met het onbeperkt aanbieden van betaalde video-on-demand.

Volgens het bedrijf richt het zich vooral op "prijswinnende films, Nederlandse films en series, bijzondere documentaires en betrouwbare kinder-tv". Het heeft daartoe overeenkomsten gesloten met verschillende distributeurs. Zo komt bijvoorbeeld de Quality Film Collection van A-Film beschikbaar bij de dienst, die zegt te beginnen met meer dan 1500 titels.

De oprichters van WappZapp menen dat "de on-demand generatie eigenlijk geen traditionele tv meer kijkt, maar steeds meer gewend is om te kijken op basis van wat er populair is online, persoonlijk interesses en tips van vrienden. We willen een totaal oplossing bieden, met tv-gemist, het beste van het web én films, series en documentaires".

Een abonnement op WappZapp PLUS kost net als Netflix 7,99 euro per maand, maar de eerste duizend inschrijvers betalen levenslang slechts 4,99 euro per maand. Wie liever eerst de kat uit de boom kijkt, mag WappZapp PLUS, dat streamt in Full HD, de eerste twee weken gratis uitproberen.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »