NIEUWSElac

ELAC komt met actief luidsprekersysteem Air-X, maar niet in Nederland


Redactie HiFi.nl | 04 maart 2014 | Elac

Tijdens de Bristol Sound & Vision Show presenteerde luidsprekerfabrikant ELAC vorig weekend de Air-X 403 en 407. Actieve wireless speakers, feitelijk de draadloze varianten van de BS 403 en FS 407. Maar voorlopig niet in Nederland verkrijgbaar.

De luidsprekers kunnen volgens de Duitse fabrikant gebruikt worden in een traditionele setup met luidsprekerkabels, of draadloos door middel van de Air-X BASE, een apparaatje dat tot drie verschillende zones tegelijk kan aansturen. De BASE is daarbij de centrale besturing en beschikt over zowel analoge als digitale ingangen.

Navraag bij de Nederlandse ELAC-importeur Look en Listen leert dat het Air-X systeem vooralsnog niet in het standaardpakket voor de Nederlandse markt verschijnt. De importeur verklaart tegenover HiFi.nl dat dat vooral met het prijsverschil te maken heeft. Zo kost de BS 403 per stuk 850 euro, terwijl de Air-X 403 met 1450 euro fors duurder is. Daarbij komt dan ook nog eens 390 euro voor de BASE. Daar staat tegenover dat de Air-X een actief systeem is met hoogwaardige eindtrappen, aldus de importeur, die verder aangeeft dat "op speciale bestelling elke serie leverbaar is".


EDITORS' CHOICE