NIEUWSPS Audio

PS Audio komt met opvolger PerfectWave DAC

Redactie HiFi.nl | 04 maart 2014 | PS Audio

Na vijf jaar trouwe dienst heeft PS Audio afscheid genomen van de PerfectWave DAC. Het geliefde en vaak geroemde model krijgt met de PerfectWave DirectStream DAC namelijk een opvolger die er weliswaar op het oog precies hetzelfde uitziet als de PWD, maar een compleet nieuw binnenwerk heeft gekregen.

Heel verrassend is dat trouwens niet, want de gepassioneerde PS Audio oprichter Paul McGowan heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Al vaker was de fabrikant uit Colorado de eerste om een volledig nieuw product - denk bijvoorbeeld aan de eerste vrijstaande phonostage en de eerste stroomregenerator (Power Plant) - in de markt te zetten.

Volgens eigen zeggen pioniert PS Audio ook nu weer met "een totaal nieuwe benadering van de weergave van digitale (PCM) bestanden, hetzij van cd, hetzij van bestanden op een server, met de nieuwe PeferfectWave DirectStream DAC". In het nieuwe apparaat zit volgens de fabrikant "handgeschreven, discrete en op perfectie gebaseerde Delta Sigma conversie, een nieuwe baanbrekende technologie die zichzelf onderscheidt tegen om het even welk 'cost-no-object' product vandaag op de markt en die een belangrijke meerwaarde biedt voor de serieuze muziekliefhebber en/of audiofiel".

Maar daarmee is het doen van grote beloften nog niet gedaan: "De PerfectWave DirectStream DAC is volledig DSD gebaseerd, zelfs voor PCM inputs. DSD werd verkozen omwille van zijn eenvoud, lineariteit, gemeenschappelijke architectuur, immuniteit tegen kabel en input verschillen en 'last but not least', de mogelijkheid om de door klassieke PCM decodeer technieken gemaskeerde, subtiele muzikale details die voorheen begraven waren in de digitale media naar voren te brengen".

Overigens komen McGowan en zijn team de huidige bezitters van om het even welke generatie PerfectWave DAC tegemoet met een upgradekit waarmee de PWD kan worden omgebouwd tot een PerfectWave DirectStream DAC. Die upgrade bestaat uit vervanging van alle printplaten in de PWD, alleen het chassis en display worden hergebruikt. Volgens de fabrikant uit Boulder, Colorado is "de kit eenvoudig te installeren en bevat het pakket al het benodigde gereedschap". Mocht je je niet prettig voelen bij zelf installeren, dan kun je kiezen voor installatie door de technische dienst van PS Audio.

De PerfectWave DirectStream DAC heeft een introductieprijs van 5995 euro. Voor de upgradekit moet 2995 euro afgetikt worden. Zowel de DirectStream DAC als de upgradekit worden in april verwacht, maar importeur Aspera Audio laat weten dat het "door de beperkte productiecapaciteit én de verwachte grote vraag ten zeerste aan te bevelen is tijdig vooruit te bestellen om lange wachttijden te vermijden".

Hieronder vind je enkele video’s waarin Paul McGowan op de hem zo kenmerkende vermakelijke wijze uitleg geeft over de PerfectWave DirectStream DAC en de techniek, daarbij geholpen door hoofd design Ted Smith en Gus Skinas van Super Audio Center.


EDITORS' CHOICE