NIEUWSBluesound

Qobuz landt op Bluesound

Jamie Biesemans | 17 februari 2014 | Bluesound

Dankzij een update haken de multiroom-toestellen van Bluesound in op de streamingdienst Qobuz. Die is uniek omdat het muziek streamt in echte cd-kwaliteit.

Een klein jaar geleden hebben we op HiFi.nl de Bluesound-toestellen getest. "Toestellen" in meervoud inderdaad, want het gaat hier om een reeks apparaten waarmee je een muzieksysteem voor meerdere kamers kan bouwen. Een stevige concurrent voor Sonos, met andere woorden.

Bluesound speelt eigen muziekbestanden af of muziek via streamingdiensten. Tot voor kort kon er gekozen worden uit de internetradio's van TuneIn of de Spotify-concurrent Rdio. De nieuwe samenwerking met Qobuz betekent niet enkel een extra keuzemogelijkheid, maar meteen eentje die muziek streamt aan een ongeziene kwaliteit.

Qobuz is momenteel de enige die lossless FLAC-bestanden streamt, aan een kwaliteit identiek aan cd's. Andere diensten sturen - weliswaar kwalitatieve - lossy muziekbestanden door. Bluesound is de tweede met ingebakken Qobuz-ondersteuning, na Sonos eerder dit jaar een samenwerking met de Fransen aankondigde.

Qobuz zal ook aanwezig zijn op het FWD*HiFi-event op 22 en 23 oktober. Op het event worden verschillende producten voorgesteld, kan je workshops bijwonen en een goede deal scoren op de outletverkoop. Meer informatie en inschrijven kan via deze pagina.

Momenteel loopt er bij HiFi.nl ook een prachtige wedstrijd om een Bluesound PowerNode te winnen. Deelnemen - doen! - kan je via deze pagina.

MERK

EDITORS' CHOICE