NIEUWSBluesound

Bluesound Hifidelity XS – complete serie getest


Redactie HiFi.nl | 25 januari 2014 | Bluesound

Een nieuwkomer moet volwaardig zijn en beslagen ten ijs komen. Dat was onze gedachte toen Bluesound werd geïntroduceerd. Immers, de afzetmarkt voor producten die muziek kunnen rippen, opslaan en afspelen is sterk groeiende en heeft vanuit de pers wereldwijd de nodige aandacht, maar dat zijn op zich niet genoeg redenen om een nieuw merk te lanceren.

Dat heeft men heel erg goed begrepen bij Bluesound en daarom focust men in de eerste plaats op (geluids)kwaliteit (waar veel andere merken juist een flinke steek laten vallen), daarnaast op bedieningsgemak, op volledigheid en op vormgeving.

Deze uitgebreide review één van de vele redactionele stukken in ons Hifidelity Jaarboek 2013-2014 voor FWD*HiFi Gold-abonnees, dat je nu ook voor een tientje los kunt bestellen

Bluesound heeft in het voorjaar van 2013 besloten om een complete reeks producten tegelijk op de markt te brengen. Dat heeft de nodige tijd gekost en om ervoor te zorgen dat de consument niet wordt vermoeid en teleurgesteld door onvolledigheid en/of slechte software, is de introductie meerdere keren uitgesteld. Liever later en goed, dan te vroeg en maar half. Van wie was ook alweer de opmerking "Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken"...? Hoe we deze complete reeks beoordeeld hebben, lees je in onze jongste Hifidelity XS;

 

 

// // ]]>

 

Vier apparaten zijn te onderscheiden, sterk verwant met elkaar en aanvullend of los inzetbaar. We hebben de Vault, de Powernode, de Node en de Pulse. Het is handig even vast te stellen wat elk apparaat kan en doet, voordat ik dieper in ga op elk apparaat apart.

  • De Vault V500 verenigt de functies van CD ripper, 1 TB opslagmedium, muziekspeler met optische uitgang en D/A-converter. Prijs: 999 euro.
  • De PowerNode N150 herbergt een muziekspeler, een D/A-converter, een ingebouwde 2 x 50 Watt stereo versterker en een subwooferuitgang. Prijs: 699 euro.
  • De Node N100is kleiner dan de Powernode omdat hij geen versterker aan boord heeft, alleen een muziekspeler met optische uitgang en D/A-converter. Prijs: 449 euro.
  • De Pulse -die ik niet meegeleverd kreeg en daarom buiten beschouwing laat- is gebaseerd op dezelfde DDFA-techniek als die van een NAD VISO 1 dock en heeft bovendien een optische ingang (voor bijvoorbeeld TV). Prijs: 599 euro.

    MERK

    EDITORS' CHOICE