NIEUWSCinemaDream

Home Cinema Event CinemaDream en AVA

Redactie HiFi.nl | 04 februari 2014 | Sony | Importeur: Sony Nederland
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 27 januari 2014

Een niet te missen event voor home cinema-liefhebbers, dat is wat ons beloofd wordt door de organisatie van het Home Cinema Event op zaterdag 8 februari aanstaande: speciaalzaak CinemaDream en AV-importeur Audio Video Automation (AVA).

CinemaDream is niet alleen een speciaalzaak, maar ook een begrip voor filmliefhebbers. "Ons doel is om films te laten (her?)beleven zoals ze door de makers bedoeld zijn!", aldus Volkan Bugday van de dealer. CinemaDream is dan ook de enige THX-gecertificeerde professional op dit gebied in Nederland. "Dit certificaat geeft u de zekerheid dat wij altijd state of the art-techniek inzetten en de laatste technieken tevens op de voet volgen. Het THX-keurmerk is voor u een garantie dat alle onderdelen van uw home cinema optimaal op elkaar en de omstandigheden afgeregeld zijn."

AVA importeert en distribueert oplossingen voor Home Cinema en systeem integratie. "De merken die AVA vertegenwoordigt zijn onze voorkeurs producten bij het realiseren van instap- tot high end-thuisbioscopen. De producten van AVA voldoen aan onze hoge eisen op gebied van design, kwaliteit en betrouwbaarheid."

D-Box Motion Code - Voel de film en laat je meesleuren...
D-Box Technologies ontwerpt en vervaardigt baanbrekende high end-technologie voor de entertainment industrie. Gebruikmakend van de gepatenteerde 'D-BOX Motion Code' worden speciaal geprogrammeerde bewegingen gesynchroniseerd aan de bewegingen in films, televisieprogramma's en games. Deze bewegingen worden vervolgens doorgegeven aan een simulatiesysteem verbonden aan een of meerdere "motion systems" gemonteerd aan bioscoopstoelen of een speciaal platform. Deze bewegingen resulteren een een unieke nieuwe bioscoopervaring die een vierde dimensie aan beeld en geluid toevoegt (bij 3D).

Deze vierde dimensie draagt bij aan een nog intensere multimedia ervaring. Inmiddels zijn meer dan 2000 filmtitels op de markt beschikbaar met "motioncode", en de lijst wordt dagelijks uitgebreid. Inmiddels worden door de medewerking van de Hollywood filmindustie, veel nieuwe Blu-ray titels voorzien van op de disk meegeschreven Motioncode." D-Box is de nieuwe wereldstandaard door de film- en gaming-industie. Beleef deze vierde dimensie bij CinemaDream!"

Sonance Cinema, PMC & Velodyne 
De home cinema speakers in het CinemaDream experience center zijn van Sonance. Want, zegt Volkan, "in de Verenigde Staten al jarenlang nummer één op het gebied van specialistische inbouw systemen. Ruim voor de vanouds in Europa vertrouwde merken. Ook in de luxe jachtbouw wordt veelal Sonance toegepast vanwege de superieure klank en afwerking."

"De Cinema lijn van Sonance is speciaal voor THX-gecertificeerde weergave ontwikkeld, en dat verschil is duidelijk hoorbaar in de CinemaDream bioscoop. Zowel in stereo als full blown 7.2 blijft de klank en plaatsing op een ongekend niveau, zeker voor inbouwluidsprekers waar de lat qua natuurgetrouwe weergave extra hoog ligt."

"De PMC Twenty-serie p[ zijn beurt is de volgende generatie van elegante, handgemaakte Britse luidsprekers die de bloedlijn van wereldwijd geprezen PMC-ontwerpen volgen. PMC is een van de zeer weinige bedrijven die een Emmy Award heeft gekregen voor hun bijdrage aan de opnamekwaliteit van soundtracks. Het zou daarom gemakkelijker zijn om de blockbuster films die geen PMC hebben gebruikt tijdens het mixen van de soundtrack te noemen, dan wél. Ik noem toch een aantal bekende titels die gemixt zijn op PMC luidsprekers: Skyfall, The Dark Knight, Die Another Day, Spiderman 3 en Pirates of the Caribbean."

Kaleidescape Cinema One 
"Tijdens de open dag zullen wij de met industrieprijzen overladen nieuwe Kaleidescape Cinema One demonstreren. Kaleidescape is dé mooiste en best werkende film server die wij kennen. Daarnaast heeft dit systeem een  gebruikers interface die werkelijk door geen enkel ander systeem wordt overtroffen."(High-end) Projectie: Runco & Sony 4K Ultra HD (VW500 & VW1100)

"Runco is hét high end-merk voor home cinema-projectoren. Runco is een toonaangevende naam in de "Home Theater"-industrie en staat al meer dan twintig jaar aan de top van deze steeds groeiende markt. Wij zullen de THX-gecertificeerde LED-projector van dit merk, de Runco Q-750i Ultra, aan u demonstreren. Deze Runco heeft een fantastische beeldkwaliteit en ongekende scherpte met een groot kleurbereik zoals de werkelijkheid. Dit is een projector waarvan wij denken dat u die gezien moet hebben! Ook 4K zal ook een belangrijke rol spelen op deze dag. Wij zullen u de nieuwe Sony VW500 en het indrukwekkende vlaggenschip van Sony VW1100 aan u demonstreren, en de mogelijkheden van 4K-projectie."Stewart FilmScreen & Screen Excellence 
"Stewart Filmscreens is de industriestandaard op het gebied van projectie. De enige schermfabrikant die twee Oscars gewonnen heeft. Alle vernieuwingen op het gebied van projectieschermen komen bij de Ingenieurs van Stewart vandaan. Eerste klas materialen, handwerk op maat, Amerikaans vakmanschap. Grootbeeld montage en colorizing in de filmindustrie gebeurt op Stewart Studiotek 100 referentieschermen. Alle Stewart scherm materialen zijn geschikt voor 4K-projectie. Screen Excellence is de absolute specialist en marktleider in akoestisch transparante schermen voor de ultieme thuisbioscoop ervaring. Tevens leveren zij hoogwaardige projectieschermen voor thuisbioscopen, commerciële en zelfs professionele toepassingen. Screen Excellence heeft met zijn gepatenteerde Enlightor 4K-schermoppervlak een nieuwe standaard neergezet voor akoestisch transparante projectieschermen. Hierdoor is het mogelijk om de luidsprekers direct achter het scherm te plaatsen zonder in te leveren op geluidskwaliteit."

Crestron Domotica
"Controle in de ruimste zin van het woord: met Crestron kan alles bediend worden. Of het nu gaat om het veranderen van televisiezender, de thermostaat een tandje hoger, kijken wie er voor de deur staat, bediening van open haard, de verlichting, zonwering of projectiescherm. Crestron maakt het mogelijk. In huis, kantoor of luxe jacht. In onze home cinema hebben wij een demonstratieklaar Crestron-systeem geïnstalleerd."

Xbox One 
Tot slot, voor de gamers onder ons, biedt CinemaDream de mogelijkheid om eens te kijken hoe hoogwaardig gamen in een home cinema-omgeving voelt op de nieuweste Xbox One game console.

Home Cinema Event
Overzicht van de merken die op deze dag op de spotlight staan: 
Kaleidescape Cinema One, Anthem, D-Box Motion Code, Runco, Sony 4K UltraHD, Sonance Cinema luidsprekers, Stewart FilmScreen, Screen Excellence, Velodyne, PMC luidsprekers, Xbox One.

 Home Cinema Event zal plaatsvinden op zaterdag 8 februari, van 10 tot 18u. We raden je aan om snel te reserveren om zeker te zijn van een zitplaats, via event@cinemadream.nl / +31624439917.

Zaterdag 8 februari 2014, 10 tot 18u
Hulsterstraat 26a, Buren

 


EDITORS' CHOICE