NIEUWS

Eerste lustrum Record Store Day op 19 april


Redactie HiFi.nl | 15 januari 2014

Pak je agenda en zet alvast een groot kruis door zaterdag 19 april. Dan is namelijk het eerste lustrum van Record Store Day. De wereldwijde dag in het teken van vinyl, viert zijn vijfde verjaardag in Nederland met een compleet nieuw uiterlijk. Dat laat organisatrice Marlein Parlevliet (lees hier een eerder interview van HiFi.nl met haar) weten.

Tijdens Record Store Day verschijnen meer dan 250 exclusieve releases die alléén op die dag verkrijgbaar zijn. Nieuwe liedjes, remixes, gekleurd vinyl, nooit eerder uitgebrachte juweeltjes, stuk voor stuk zijn het bijzondere items. Van hiphop tot jazz, van rock tot klassiek.

De winkelvloeren van meer dan tachtig onafhankelijke Nederlandse platenzaken in podia, met meer dan 250 optredens. Vele artiesten touren door het land om er zo veel mogelijk aan te doen, de recordhouder zelfs twaalf op één dag. Of de artiest nu al een volledig uitverkochte clubtour in het vooruitzicht heeft of debuteert op Record Store Day, er wordt met liefde gespeeld en geluisterd.

Record Store Day is voor iedereen vrij toegankelijk en laat bezoekers proeven van het fysieke product. Met een arsenaal aan optredens en ambassadeurs als Josh Homme, Ozzy Osbourne, Iggy Pop en Jack White is Record Store Day het grootschaligste, maar tegelijk meest intieme muziekevenement ter wereld.

Volg het laatste nieuws op www.recordstoreday.nl.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »