NIEUWSStassen Hifi

CES 2014 - Auro komt met eigen 3D-receiver

Tijdens CES 2014 heeft het Belgische Auro Technologies een eigen 3D-receiver geïntroduceerd. Met de versterker wil Auro-3D niet alleen de stap naar de consumentenmarkt maken, maar is het zelfs mogelijk om monosignaal softwarematig om te zetten tot het door Wilfried Van Baelen bedachte 3D-signaal.

De stand van Auro-3D op de CES 2014.

Met de Auro-3D AV Receiver zet het uit de Galaxy Studios voortgekomen bedrijf de volgende stap in de ontwikkeling van écht 3D-geluid (lees hier ons achtergrondartikel). HiFi.nl kreeg al een demonstratie van de receiver tijdens ons bezoek aan de Galaxy Studios eind december (waarover binnenkort meer) en was onder de indruk van de door Van Baelen zelf gegeven korte demonstratie.

De Auro-3D AV Receiver is te koop bij Stassen Hifi in Venlo en moet 14.950 euro kosten.

De receiver zal begin februari op de markt verschijnen en is verkrijgbaar bij Stassen Hifi in Venlo. Dat had vorig jaar al de primeur met de eerste Nederlandse thuisbioscoop die is uitgerust met Auro-3D. Aan de Auro-3D AV Receiver hangt een prijskaartje van 14.950 euro. “We zijn verheugd dat we met onze nieuwe samenwerking het opwindende Auro-3D geluid naar de consument kunnen brengen”, meldt Wilfried Van Baelen van Auro Technologies trots.

Van Baelen ontwikkelde Auro-3D vanuit de Galaxy Studios in Mol en presenteerde zijn eerste versie in 2006. Je leest hier meer over het geluid van de toekomst. Anno 2014 sloot Auro Technologies al diverse samenwerkingen, zijn wereldwijd honderden bioscopen uitgerust met het revolutionaire systeem en worden dit jaar meer dan vijftig bioscoopfilms, honderd muziekalbums en twee grote games uitgerust met het baanbrekende geluid.

Ook David Dolby kwam een kijkje nemen bij de stand van Auro-3D op de Consumer Electronics Show 2014 in Las Vegas.


EDITORS' CHOICE