ARTIKEL

Het filmen van sneeuw, ijspret, wintersport, rijp en mist

De winter is niet alleen de tijd van monteren en videofilmpjes thuis of op de club presenteren. Sneeuw, ijs, sfeervolle mist en rijp vragen gewoon om de camcorder of videofilmende fotocamera uit de kast te halen. En ook de smartphone met ingebouwde HDcamera is veelal voor dit video-onderwerp geschikt. Let daarbij wel even op de speciale instellingen en eisen die het winterfilmen aan koning video stelt.

Onder normale weersomstandigheden is elke camcorder of videofilmende fotocamera geschikt voor het schieten van winteropnamen. U behoeft dan alleen rekening te houden met een teveel aan wit in het beeld of de te heldere hemel die tot onderbelichting en een blauwzweem kunnen leiden. Daarnaast de handen regelmatig warmen of dunne comfortabele en toch warme handschoenen dragen.

Bij koude temperaturen beneden de 5-10 graden Celsius, opspattende sneeuw of nattigheid en gladheid is het zaak om als cameraman/vrouw passende maatregelen te treffen. Houdt de accu het wel vol? Beslaat de voorste objectieflens niet? En kunt u niet per ongeluk uitglijden met een cameracrash tot gevolg?

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE