REVIEW

Magix Video Deluxe 2013 Premium

Het montagepakket Video Deluxe van Magix is behoorlijk populair bij videohobbyisten. Niet moeilijk om te leren, lekker veelzijdig qua mogelijkheden, stelt niet al te zware systeemeisen onder Windows en is bovenal heel vriendelijk geprijsd. Naast het montageprogramma zelf ontvangt u nog een aantal nuttige extra's zoals de proDAD Adorage 13 effecten, NewBlue FX Video Essentials IV voor dag/nacht-effecten en de deeltjes generator digieffects Phenomena in dezelfde bundel.

Magix Video Deluxe is wat de basismontagetaken betreft geschikt voor Windows 7 en 8 op een 2 GHz Dual Core Intel processor, minimaal 1 GB aan systeem-RAM en een aparte grafi sche kaart met een eigen grafi sche processingunit (CPU). Daar kunt u dan nog lekker ouderwets in 32 bit DV mee monteren op de pc van gisteren.

Kijken wij echter naar morgen en met name naar Full HD AVCHD en Stereo 3D dan komt de lat een stuk hoger te liggen. Aan te bevelen zijn dan een Intel Core 2,83 GHz Quad processor, 64 bit berekeningen, minimaal 4GB aan systeem-Ram en een grafische kaart met 512 MB tot 1 GB eigen V-RAM. Wie nog meer grafische rekenkracht wil kan kiezen voor NIVIDIA- kaart uit de 8000-serie met eigen CUDA (= grafische versnelling met een processor op de videokaart) of een AMD Radeo uit de 5000-serie. Natuurlijk al met al nog geen systeem om echt arm van te worden maar u dient deze montage-pc wel in huis te hebben om uit Magix Video Deluxe 203 Premium te halen wat er in zit.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE