REVIEW

Canon EOS 6d

Het volledige kleinbeeldformaat digitaal kunnen inzetten is de wens van menig foto- en videograaf. De hoogst haalbare foto- en videoscherpte plus een fraaie geringe filmische scherptediepte met weinig tot geen beeldruis vallen hem of haar dan ten deel. Tot voor kort echter een prijzige aangelegenheid. Merken zoals Canon met de EOS 6D brengen daar echter verandering in.

Het prijskaartje van een volformaat digitale spiegelrefl excamera geschikt voor foto en video vermeldde begin 2012 nog ruim 3.500 euro tot 6.000 euro voor de body. Sinds de Photokina is dat echter circa 2.000,- euro geworden en dat opent een nieuwe betaalbare wereld van de hoogst mogelijke beeldkwaliteit, hoge lichtgevoeligheid en nauwelijks beeldruis ten gevolge van de stuk grotere photosites (= lichtgevoelige elementen) op de sensorchip plus de prachtige geringe filmische scherptediepte voor de hobbyist.

De Canon EOS 6D vormt een goed voorbeeld van deze vriendelijk geprijsde full frame generatie. Met een resolutie van 20,2 Megapixels, lichtgevoeligheid tot ISO 102.400 (handmatig), 1920 x 1080 P Full HD video, goed stereogeluid, professionele instelmogelijkheden en een breed scala aan wisselobjectieven een niet te versmaden foto en videohapje

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE