REVIEWPanasonic

Panasonic HC-X920

Camcorder ontwikkelaars volgen de trends op de voet, zo kan met de HCX920 in Full HD gefilmd worden op professioneel niveau. Deze camera is namelijk uitgerust met een 3MOS BSI sensor. Deze sensor wordt ook toegepast in professionele apparatuur. Verder beschikt het toestel onder meer over WiFi voor het eenvoudig delen van beelden. Daarnaast vallen de viewfinder en manuele zoomring op. 3D-opnames in Full HD met optionele 3D-conversielens VW-CLT2, zijn eveneens mogelijk.

De camcorderliefhebber kan zich niets beters wensen. Deze Panasonic heeft het nagenoeg allemaal zowel voor de beginnende als professionele videofilmer. Het toestel is licht van gewicht en klein van stuk maar ligt toch vast in de hand. Bovendien is er een Elektronische oogzoeker (EVF) en dat kom je niet vaak meer tegen. Deze uitbreidbare zoeker met 263.424 pixels is gebruiksvriendelijk en nuttig voor het scherpstellen en andere aanpassingen. Met de EVF is het gemakkelijk om een scène te zien bij helder zonlicht. Maar natuurlijk beschikt dit apparaat ook over een LCD Touch van 3,5 inch met 1.152.000 pixels.

Een ander opvallend detail is de manuele ring rondom de lens, hiermee kunnen verschillende functies worden geactiveerd zoals zoom, scherpstelling, iris, sluitersnelheid en witbalans. Vanzelfsprekend kan dat ook allemaal via de automaat, maar voor de videofilmer die meer wil is deze ring een zeer handige optie. Tot in detail kunnen de gewenste instellingen snel en adequaat worden geregeld en het werkt heel soepeltjes.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE