NIEUWSRuark Audio

Ruark Audio R7


Redactie HiFi.nl | 28 december 2013 | Ruark Audio

"We spraken er al eerder over dit jaar, en werkten met het prototype", meldt Audiac – "maar nu is hij er dan eindelijk: de Ruark Audio R7". De R7 is een audiomeubel in de stijl van de Radiogram uit de jaren '40 en '50, maar voorzien van de modernste hedendaagse technologie.

De Ruark Audio R7 is fraai afgewerkt met hout en aluminium, kan vrij staan op zijn eigen slanke poten, of op een meubel geplaatst worden. Voorzien van diverse bronnen van muziek, zoals een cd-speler, een FM/DAB+ radio, Internet Radio, UPnP/DLNA- muziekstreamer en een hoogwaardige Bluetooth (aptX)-ontvanger voor het gebruik van bijvoorbeeld Spotify of Deezer.

De beste omschrijving is waarschijnlijk hét muziekcentrum voor in je woonkamer. Door de digitale en analoge ingangen en USB-poort kun je 'm namelijk ook op (bijvoorbeeld) je televisie aansluiten, of er je tablet of smartphone mee opladen. 

Importeur Audiac: "De muzikale prestaties van de R7 vallen nog het meest op. Door zijn breed geplaatste coaxiale luidsprekers is het geluid van de R7 veel grootser dan de afmeting van dit all-in-one systeem doet vermoeden. De 8-inch woofer aan de onderkant van het meubel in combinatie met de 160W versterker zorgen voor een indrukwekkende laag energie."

De ronde afstandsbediening – die los in de daarvoor ontworpen uitsparing aan de bovenkant is geplaatst – is een doorontwikkeling van de afstandbediening van de Ruark Audio R4. De belangrijkste verandering is de overstap naar RF (radio-signaal), waardoor het niet meer noodzakelijk is de afstandsbediening op het muzieksysteem te richten.

De Ruark Audio is per direct leverbaar in Walnoot met een verkoop adviesprijs van €2.799.

EDITORS' CHOICE