NIEUWSUltrasone

Ultrasone Edition 5 hoofdtelefoon

Redactie HiFi.nl | 10 december 2013 | Ultrasone

Ultrasone staat bekend om het uitbrengen van exclusieve hoofdtelefoons met een prachtige afwerking, vaak in een gelimiteerde oplage. De Edition 5 is hierop geen uitzondering, en is beperkt tot een productie van 555 stuks wereldwijd. Het elegante kopstuk kost dan ook ruim 3500 euro. 

Ultrasone heeft er bij de Edition 5 voor gekozen om louter te werken met exclusieve materialen zoals aluminium, leder en hout. Echter de belangrijkste verbetering zit in de binnenkant van de oorschelp. Ultrasone heeft namelijk haar gepatenteerde S-Logic systeem verder verbeterd.

S-Logic EX®
"S-Logic EX® is een revolutionaire verbetering van Ultrasone’s gepatenteerde S-Logic technologie en maakt zijn werelddebuut in dit meesterwerk. Door een verbeterde toepassing van de drivers in de oorschelpen is er een optimalere werking ontstaan van S-Logic met als resultaat een veel natuurlijker geluid. De luisterervaring is enigszins gelijkwaardig aan studio monitoren en niet zoals met de meeste luidsprekers afhankelijk van de kamerakoestiek."

"Het belangrijkste doel van S-Logic EX® is het verder verbeteren en optimaliseren van het reeds indrukwekkende S-Logic systeem. Intensief onderzoek en vele jaren van testen hebben geresulteerd in de verbetering van de plaatsing van drivers en de bijkomende voordelen."

“Met S-Logic hebben we een nieuwe standaard neergezet voor ruimtelijk luisteren via een re-design van onze drivers,” aldus Michael Zirkel, COO van Ultrasone AG. “S-Logic EX® omarmt dit vernieuwde ontwerp, maar voegt daarbij een derde dimensie toe met de positionering van de drivers: Het nieuwe trechterontwerp zorgt voor meer ruimte en intensiveert de reflecties, waardoor muziek een veel ruimtelijker effect heeft net zoals je luistert naar een concert."

Design en afwerking
De Edition 5 hoofdtelefoon is handgemaakt in Ultrasone’s fabriek in Beieren. De oorschelpen zijn aan de buitenzijde afgewerkt met hout. Moeras-eiken, om precies te zijn. De unieke houttekening zorgt er bovendien ervoor dat er geen twee paar hetzelfde zijn. De oorschelpen zijn voorzien van een Aluminium Edition 5 logo dat met de laser is uitgeslepen. Als ‘finishing touch’ krijgt elke hoofdtelefoon een zevenvoudige vernislaag, dat bovendien beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Ultrasone heeft een reeks aanvullende accessoires ontwikkeld voor elke Edition 5. Deze set bestaat uit een stevige opbergkoffer en verschillende verbindingskabels. Daarnaast komt elke Edition 5 met een opbergtas voor wie zijn hoofdtelefoon onderweg gebruikt.

Ultrasone Edition 5 hoofdtelefoons zijn gelimiteerd tot 555 stuks; elk model is voorzien van een uniek serienummer. Het nieuwe model is op bestelling leverbaar via de Edition-dealers. De prijs van deze hoofdtelefoon is € 3559 euro. 


EDITORS' CHOICE