NIEUWSTeufel

Teufel Raumfeld Cube wireless streaming

Redactie HiFi.nl | 04 december 2013 | Teufel

Teufel introduceert de nieuwste telg in de reeks audio streaming producten van haar Raumfeld-serie: de Cube. De kenmerkend voor Raumfeld kubusvormige weergevers spelen muziek van het internet of uit de eigen digitale muziekverzameling draadloos en in hoge kwaliteit af.

"Teufel Audio presenteert met de Raumfeld Cube twee krachtige streaming luidsprekers met ingebouwde 70 Watt Bi-amping versterker, en met hoogwaardige streaming technologie zoda1t muziek in de hoogste kwaliteit draadloos kan worden afgespeeld."

"Raumfeld is het multiroom systeem dat op het gebied van hifi aan alle eisen voldoet", licht productmanager Maximilian Boit toe. "Beide luidsprekers beschikken over een coaxial-chassis met tweeter en midrange driver, aangestuurd door een 90 Watt versterkereenheid, en brengen muziek in alle nuancen ten gehoor."

Streaming
De Raumfeld Cube ondersteunt verschillende streaming opties, waaronder duizenden internetradio’s, en speelt audioformaten met hoge resolutie, zoals FLAC en WAV, draadloos direct uit het eigen netwerk of van smartphone of tablet in hoge kwaliteit af. De digital time alignment corrigeert de looptijd van de midden- en hoge tonen en zorgt voor optimale weergave van muziek. De basweergave bereikt dankzij de double-bass-reflex poorten een grensfrequentie van 62 Hz tot 20 Hz; waarden die men uit dergelijke compacte luidsprekers niet zou verwachten.

De Cube ontvangt signalen via WLAN 802.11b/g/n, de antenne is ge√Įntegreerd in de behuizing. Daarnaast beschikt de Raumfeld Cube over een aansluiting voor 100 MBit-LAN, en over een cinch aansluiting om analoge bronnen direct aan te sluiten. De converter van de Cube kan analoge signalen digitaliseren, om ze aan meerdere Raumfeld systemen in een multiroom setup over te dragen.¬†

Individueel of multiroom
De Raumfeld Cube is de perfecte aanvulling op de andere producten uit het Raumfeld assortiment voor multiroom, maar kan ook prima als individuele streaming speaker fungeren. Naast de Raumfeld Cube bestaat het portfolio van Raumfeld streaming producten uit de recent vernieuwde Raumfeld L, de Raumfeld M, de Raumfeld S, de Raumfeld One en de Raumfeld Connector ².

Alle Raumfeld producten zijn aan te sturen met de gratis Raumfeld app voor iOS en Android. Daarnaast is de Raumfeld Controller,¬†een¬†speciale¬†afstandsbediening,¬†verkrijgbaar voor deze serie. De Raumfeld Cube is vanaf heden verkrijgbaar in de¬†webshop¬†van Teufel Audio voor de prijs van ‚ā¨ 499.99.

MERK

EDITORS' CHOICE