Chord Chordette QuteHD

Ruud Jonker | 24 januari 2014 | Chord Electronics

Eerder was de Chord QBD76HD te gast in de luisterruimte. De Chordette QuteHD is een afgeleide in een sympathiekere budgetklasse. De MX Series QX dac is, op de looks na, volledig identiek aan de QuteHD dac. Het is een USB-dac die ook gebruikt kan worden om cd-loopwerken of andere digitale bronnen met een coaxiale- of glasoutput aan te sluiten.

De QuteHD is een compacte dac die in de bekende Chord vormgeving komt. Het apparaat beschikt over een losse voeding. Een rond venster biedt zicht op de interne componenten, waarvan een aantal statusleds de belangrijkste zijn om naar te kijken. Afhankelijk van de sample frequentie van het aangeboden signaal, geeft het venster zicht op een andere kleur.

De QuteHD accepteert 192kHz over de USB-aansluiting en 384kHz via S/PDIF. Chord gebruikt haar eigen proprietary dac-technologie en die maakt in dit geval DSD over USB mogelijk. Het is overigens de vraag waar deze mogelijkheid binnen de consumentenmarkt beschikbaar is. Om de dac te kunnen gebruiken zijn Windows of Mac OS drivers nodig. Die worden bijgeleverd, maar zijn ook te vinden op de website. Ook voor oudere Mac’s is software leverbaar.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE