NIEUWS

Elektor-bouwpakket compacte audio-eindtrap


Redactie HiFi.nl | 30 november 2013

In de septemberuitgave van onze collega's van Elektor was een zelfbouwpakket voor een audio-eindtrap terug te vinden. Dat leverde veel reacties op: 'Kunnen we deze ook ergens bestellen?' En dat kan inderdaad, zo blijkt nu. 

Er zijn nog altijd veel audio-liefhebbers die graag aan de slag gaan met het bouwen van hun eigen audio-apparatuur, en daarbij is dit kleine eindversterker-project een prima keuze om zelf een mono- of stereo-eindversterker te realiseren.

"De versterker is niet te complex van opzet dankzij de toepassing van een speciaal driver-IC, maar biedt toch een uitstekende audiokwaliteit en een behoorlijk vermogen van meer dan 200 W in 4 Ohm per kanaal," schrijft Elektor. In onderstaande filmpje meer info; 

Het bouwpakket bevat alles wat je nodig hebt om het project zelf te kunnen realiseren, want naast de print is ook in alle bijbehorende componenten voor de opbouw van een versterkermodule voorzien. Koellichaam, voedingsgedeelte, kast et cetera. worden niet meegeleverd, want dat zijn zaken die voornamelijk worden bepaald door de gekozen behuizing en de wijze van inbouw.

Elektor biedt twee verschillende pakketten aan: 

  • Een mono-versie (110656-71), prijs € 89,95 (plus verzendkosten) – hier te bestellen;
  • Een stereo-versie (110656-72), die bestaat uit twee mono-bouwpakketten voor een speciale prijs: € 169,95 (plus verzendkosten) – hier te bestellen.

Elektor-leden ontvangen tien procent korting en betalen slechts € 80,95 resp. € 152,95 (plus verzendkosten).

EDITORS' CHOICE