Media Markt nu ook elektronicafabrikant

Redactie HiFi.nl | 28 november 2013

Winkelketen Media Markt is in het najaar begonnen met de verkoop van eigen elektronicaproducten. Er worden vier huismerken geïntroduceerd – Isy, Koenic, Ok. en Peaq –, door het Duitse bedrijf zelf ontworpen en ontwikkeld.

Angst voor spanning tussen het nieuwe aanbod en het bestaande assortiment van merkfabrikanten heeft de retailer niet; "Die bouwen ook meer en meer een eigen verkoopskanaal uit," aldus Jeroen Hoebée, manager voor de private label-producten bij Media Markt Benelux. "Dus is het ook niet zo vreemd meer dat een retailer ook zijn eigen producten maakt."

De vier nieuwe huismerken werden enkele jaren geleden al aangekondigd in het thuisland, en zijn langzaam maar zeker ook in de Benelux-filialen te vinden. "De consument heeft een duidelijk beeld van wat hij van die traditionele merken verwacht; wij willen hem vooral leveren wat je bij die merken niét krijgt", zegt Barry Van Ruiven, chief procurement officer bij Media Markt Benelux. "Dat is kennis die we, met onze jarenlange ervaring als retailer, hebben opgedaan, en waar we nu ook meer mee willen doen. We willen met ons aanbod complementair zijn met dat van de traditionele merken – niet met hen concurreren."

Zoals gezegd hebben de vier huismerken de namen Isy, Koenic, Ok. en Peaq meegekregen, ieder om een eigen niche binnen het aanbod van de retailer op te vullen. Zo vind je onder de noemer Isy accessoires zoals opladers en hoofdtelefoons, maar ook laptoptassen en led-lampen. Koenic is vooral gericht op huishoudelijke apparatuur, qua prijsstelling in het middensegment. Ok. is het merk voor betaalbare AV, en Peaq is het vlaggenschipmerk voor docking stations, tablets en muziekspelers.

Media Markt-zusterbedrijf Imtron, eveneens onderdeel van moederbedrijf Metro, neemt het ontwerp van het aanbod voor haar rekening. Productie vindt plaats in partnerfabrieken in Oost-Europa, Turkije en Azië.


EDITORS' CHOICE