NIEUWSMeridian

Meridian Prime onthuld

Redactie HiFi.nl | 21 november 2013 | Meridian

De afgelopen week hebben we in een serie korte teasers gehint naar een nieuw product van Meridian. Vandaag kunnen we het kastje eindelijk volledig onthullen.

*tromgeroffel*

Dames en heren, een hoofdtelefoonversterker van Meridian!

De laatste jaren heeft personal audio een enorme vlucht genomen. Voor vele audiopuristen is de hoofdtelefoon verreweg de meestgebruikte weergever. Niet alleen is de keuze voor deze apparatuur een zeer persoonlijke, maar ook is de vraag naar serieuze kwaliteit en vormgeving gelijk toegenomen. Na de recente successen van Meridian's Explorer, zet Meridian nu met deze introductie een volgende stap op het vlak van personal audio.

De Meridian Prime, zoals het kastje heet, laat achter het stijlvolle metalen uiterlijk echte high end-kwaliteit schuilgaan. De Prime heeft drie ingangen; een speciaal voor USB bronnen als PC's en twee discrete, puur analoge ingangen. Een op RCA en een op 3,5m stereojack. Het digitale deel mag vertrouwen op de asynchrone 192kHz/24-bit USB aansluiting, inclusief Meridian's low-jitter clocking en Apodising filtertechnologie.

Het puur analoge deel beschikt bovendien over een vernieuwing; de uitgangen beschikken namelijk over twee Analogue Spatial Processing modes die het typische 'tussen de oren luisteren' tot het verleden moeten laten behoren. Meridian belooft ons met deze technologie een ervaring die eng dicht bij het luisteren naar een goed paar luidsprekers in de buurt komt.

Meridian Prime: vanaf december verkrijgbaar. Verwachte prijs € 1595,-.

(meer informatie via importeur Viertron)


EDITORS' CHOICE