NIEUWSKlinkt Beter

Update Klinkt Beter Open Huis

Redactie HiFi.nl | 14 november 2013

We schreven eerder dat Klinkt Beter op 16 en 17 november een opendeurweekend houdt rond het nieuw merk 432, dat samen met Audioscape op de markt wordt geïntroduceerd. Tijdens het weekend wordt het eerste toestel uit de nieuwe collectie geïntroduceerd, de 432 evo muziekserver. De show wordt nu verder aangevuld met de Endeavor Audio E-3 luidspreker, bekend van X-fi en RMAF, alsook een wine tasting in samenwerking met Vinum est Sanus.

Endeavor Audio E-3
Je kon reeds lezen dat Klinkt Beter zich meer gaat toeleggen op productontwikkeling. Hier hoort uiteraard goed materiaal bij in diverse prijsklasses, die in zijn segment alles laat horen. We hebben recent de Endeavor Audio E-3 beluisterd, bekend van de X-fi show en RMAF, ook wel gekend als het Rocky Mountain Audio Fest.

"De eerste indruk van de Endeavor Audio E-3 samen met Vitus Audio was zeer overtuigend, en er werd per direct beslist hem op de opendeur volgend weekend te gaan inzetten. Bijzonder is het feit dat men het aandurft om live muziek van een topgitarist op deze luidsprekers te brengen op grote shows, zie hier de video met basgitarist Dean Peer:

De E-3 gaat 7000,- per p"aar kosten, en leuk aan dit merk, is dat er een bijhorende center en bookshelfs gaat komen met dezelfde drivers, dus je kan er ook een mooi surround systeem mee maken. Een opstelling die wij zeker willen gaan testen samen met de welbekende Velodyne subs. Wie goed heeft opgelet kon de center en bookshelf speakers reeds in bovenstaande video spotten."

De 432 Hz sets
"We gaan maar liefst drie sets op de opendeur laten horen. De eerste set met de SOtM SMS-1000 432 Hz edition, Vitus Audio electronica en de nieuwe Endeavor Audio E-3 zag je reeds hierboven."

Dan zijn er nog twee sets met elk de nieuwe 432 evo:

De eerste set bevat een 432 evo direct via USB aangesloten op een Aura 2x 50 Watt versterker en Klipsch Reference II luidsprekers. De tweede EVO set is aangesloten op een losse Antelope Audio DAC, verbonden met een 2x 500 Watt versterker uit de April Music stal, en naar keuze de Marten Django XL en Marten Duke 2 bookshelf luidsprekers.

De 432 Evo
"De evo muziekserver met live omzetting van al uw Westerse muziek in de klankmatig betere A=432 Hz stemming, is fluisterstil en zeer zuinig in gebruik. Deze evo kan rippen, streamen, internet radio en alle muziek afspelen in 432 Hz. 1TB interne opslag, goed voor opslag tot 3000 CD's. Op de evo sluit je ofwel een USB audio apparaat aan: dit kan een USB dac of een USB naar digitaal omzetter zijn, of je gebruikt de standaard digitale uitgangen (HDMI, coaxiaal digitaal en toslink)."

"Alle toekomstige 432 streamers draaien op hetzelfde software platform en zijn qua apps en bediening idem als het SOtM platform. Het evo platform is modulair en we voorzien toekomstige upgrades. De evo gaat 1699 € kosten inclusief een 7 inch tablet voor de bediening van het toestel.  In de adviesprijzen van de evo zit de levering en plaatsing bij u thuis eveneens inbegrepen."

Praktisch
De nieuwe 432 collectie kan beluisterd worden op zaterdag 16 en zondag 17 november 2013, telkens van 14u tot 19u. Inschrijven is niet nodig, maar het is fijn als je vooraf een mailtje stuurt indien je er bij wil zijn.

Zin in een lekker wijntje ? De buren (wijnhandel Vinum est Sanus) lieten zojuist weten dat hun opendeur in hetzelfde weekend plaatsvindt. Je kan er terecht op zaterdag tot 21u en op zondag tot 20u voor een lekker wijntje. Ideaal dus om deze twee events te combineren! 

Klinkt Beter
Blauwe Paal 45
9230 Wetteren, België
+32 473 79 36 91 
info@klinktbeter.be
Website 


EDITORS' CHOICE