NIEUWSMcIntosh

McIntosh MCD550 en MA8000 stereoduo

Redactie HiFi.nl | 30 oktober 2013 | McIntosh

Even voorstellen: de McIntosh MCD550 SACD/CD-speler en de MA8000 geïntegreerde versterker. Ofwel de combinatie van 8-kanaals DAC, en een 300 Watt per kanaal stereoversterker inclusief voorversterker.

De McIntosh MCD550 maakt zoals gezegd gebruik van een 8-kanaals DAC met 32-bit/192 kHz PCM/DSD digitaal naar analoog-conversie voor een breed dynamisch bereik en extreem lage vervorming. Deze DAC wordt gebruikt in Quad Balanced mode, wat wil zeggen 4 DAC-kanalen per audiokanaal.

Zowel vaste als variabele gebalanceerde en ongebalanceerde uitgangen zijn aanwezig, voor flexibiliteit bij de integratie van het apparaat in je huidige hifi-systeem. De variabele uitgangen maken een directe aansluiting op een versterker mogelijk, zonder dat er een aparte voorversterker nodig is. Ook zijn drie digitale ingangen aanwezig; een coaxiale, optische en een USB-ingang. De US-ingang maakt het mogelijk direct muziek te streamen vanaf de PC tot maximaal 24-bit/192 kHz. Coaxiale en optische uitgangen zijn beschikbaar voor eventueel een voorversterker of home cinema-processor.

De nieuwe High Drive hoofdtelefoonversterker beschikt over een toegenomen vermogen, en is geoptimaliseerd voor vrijwel alle soorten hoofdtelefoons. Aan de achterkant van de MCD550 bevinden zich vergulde connectoren die helpen een schoon audiosignaal over te brengen. 

De MA8000 op zijn beurt is de nieuwe geïntegreerde versterker van McIntosh, die een krachtige 300 Watt per kanaal stereo versterker met een volledig functioneerde voorversterker in een schitterend apparaat met de bekende looks combineert.

De MA8000 heeft in totaal vijftien inputs: zes ongebalanceerde, twee gebalanceerd, twee phono en vijf digitale ingangen. Voldoende aansluitmogelijkheden dus, ook voor moderne technologie. De digitale ingangen kunnen muziek decoderen tot 32-bit/192 kHz om hoge resolutie-audio afspelen. 

De Moving Magnet en Moving Coil phono inputs kunnen worden aangepast om overeen te komen met je draaitafel en phono cartridge. De Home Theater Pass Through-functie op zijn beurt zorgt voor een naadloze integratie in een bestaande multi-channel cinema-systeem. Adviesprijzen gaan we zeker even achteraan!

MERK

EDITORS' CHOICE