NIEUWSKharma

Hi-Veiling Kharma Elegance dB7

Redactie HiFi.nl | 28 oktober 2013 | Kharma

De Kharma Elegance dB7... Waar moeten we beginnen met een dergelijke hifi-topper in onze veiling, nota bene van Nederlandse bodem?

Eerst maar eens wat technische bijzonderheden van deze opvallende luidsprekers. Zoals de enigszins trapeziumvorminge bovenkant, om een zo goed mogelijke afstraling van het geluid te bewerkstelligen – recht uit de koker van Charles van Oosterum zelf. Of de gloednieuwe Kharma Composite Driver (KCD) units. En de tweeter, van puur Beryllium. Een kostbare keuze, aangezien het een zeldzaam en uiterst giftig metaal is waar een ingewikkeld en verfijnd fabricageproces voor nodig is vooraleer er een tweeter-dome van kan worden gemaakt. Dat betaalt zich echter dubbel en dwars terug omdat de tweeter binnen het hoorbare frequentiespectrum (en ver daarboven) geen vervorming kent die de weergave van minuscule details kan vertroebelen.

Ga direct naar de Hi-Veiling voor Community-leden

De Elegance dB7 is een luidspreker die snelheid en detaillering koppelt aan putdiep en superstrak laag, die kleuren weer een streepje natuurlijker weergeeft, die met een soort waardige terughoudendheid nu eens niet het laatste woord wenst te hebben op het gebied van focus, maar die wel ongelooflijk natuurlijk klinkt en juist daardoor een object of desire van schier astronomische omvang wordt.

Lees vooral ook onze volledige review van deze luidsprekers

Omdat het ondanks de hele interessante startprijs natuurlijk een behoorlijke aanschaf is, willen we geïnteresseerden graag de kans geven om vragen te stellen en verdere inlichtingen te verwerven. Zo kunnen we al wel mededelen dat er sprake is van lichte gebruikssporen (enkele `haarkrasjes` en een hele kleine beschadiging op één van de modellen, die overigens wegvalt omdat het `beschermscherm` van de conus er overheen zit), maar kunnen we ons goed voorstellen dat je over een dergelijk product meer wilt weten. Daarom duurt deze veiling bijna een week (van 25 oktober tot 31 oktober), en kun je via bdelafosse@hifi.nl bij Bart terecht om extra informatie op te vragen. Een bezichtiging alvorens een bod op de veiling uit te brengen behoort tot de mogelijkheden. Dus ga naar HiFi.nl/veiling en breng uit dat bod!

MERK

EDITORS' CHOICE