Gydotron Audio neemt Trinnov en RivaSono op in assortiment

Redactie HiFi.nl | 27 oktober 2013

Gydotron Audio is per direct dealer van Trinnov, terwijl ook de producten van RivaSono vanaf heden verkrijgbaar zijn in de speciaalzaak in het Belgische Wijnegem. Dat laat Katrien Lammens ons weten.

“Af en toe kom je eens een nieuw product tegen waar je helemaal van onder de indruk bent. Met Trinnov was dat het geval”, meldt Lammens. “Op een show hoorden we dit product en we wisten eigenlijk niet wat het precies inhield. Een voorversterker… met DAC en streaming. Dat was het allemaal, maar het is vooral een room correctie systeem.” Een afspraak om een exemplaar thuis neer te zetten was snel gemaakt. “Ook hier overtuigde het product ons helemaal. Hier moesten we niet verder meer over nadenken want dit product wilde we gewoon aan ons gamma toevoegen.”

Trinnov Audio is een jong merk uit Frankrijk, waarvan de oorsprong in de mathematica ligt. Door research naar akoestiek heeft het een eigen rekenmethode ontwikkeld om het geluid te verbeteren. “Het gaat te ver om uit de doeken te doen hoe dat precies werkt”, zegt Lammens. “In het kort komt het erop neer dat de frequentie karakteristiek wordt aangepast zonder dat de fase wordt aangetast. Dat zou moeten zorgen voor verbetering van de tonale balans en het geluidsbeeld, verbreding van de sweet spot en meer muzikale betrokkenheid.”

Naast de opname van Trinnov heeft Gydotron Audio nóg een slag op de akoestiekmarkt gemaakt, zo lezen we op de website van de speciaalzaak. Het is namelijk per direct ook verdeler van RivaSono, dat we nog kennen van akoestiek workshops tijdens X-fi in Veldhoven en de iEar' A/V 6-daagse.


EDITORS' CHOICE