NIEUWSSonos

Introductie compacte Sonos Play:1


Redactie HiFi.nl | 14 oktober 2013 | Sonos

Afgelopen voorjaar verbaasde Sonos de audiowereld met de Playbar, een soundbar met maar liefst negen speakers, bedoeld om de geluidsbeleving van je televisie én het bestaande aanbod van de Amerikaanse streaminggigant te verrijken.

De nieuwste introductie is toch iets minder opvallend, maar het vermelden zeker waard: de Play:1, een compacte speaker waar we eind september al een gerucht over opdoken.

De Play:1
De jongste telg van Sonos is zoals gezegd een compacte, draadloze speaker die in feite als instapmodel gezien kan worden; waar de Playbar het spectrum van Sonos aanvulde in de categorie home entertainment, lijkt de Play:1 als broertje van de bekende Play:3 en 5 bedoeld als oplossing voor startende Sonos-streamers – of natuurlijk voor bestaande gebruikers die met een kleiner model uit willen breiden naar een extra luisteromgeving.

"Nieuwe smart-processing-technologie haalt – met krachtige lage tonen en heldere midden- en hoge tonen – het maximale uit de Sonos-drivers", schrijft Sonos. "De midwoofer en tweeter zorgen voor een diep, vol en verrassend groots geluid." Daarnaast moet deze technologie geluidsvervorming minimaliseren, ook bij een hoger volume.

"Sonos is opgericht vanuit de overtuiging dat je nooit zou moeten hoeven kiezen tussen een optimale geluidskwaliteit en een eenvoudige manier om toegang te hebben tot al je muziek in huis", zegt John MacFarlane, CEO van Sonos, "Met Play:1 is Sonos toegankelijker dan ooit voor muziekliefhebbers."

De Play:1 is tot slot voorzien van een knop waarmee je je muziek met één druk kunt afspelen en pauzeren. Door twee keer snel op diezelfde knop te drukken, spring je bovendien naar de volgende track. Een functie waar de Sonos-community naar eigen zeggen veelvuldig om heeft gevraagd.

Sonos Play:1 is vanaf vandaag te reserveren via Sonos.com, en vanaf 29 oktober 2013 beschikbaar bij geselecteerde partners, met een adviesprijs van €199,- euro. Tijdens de feestdagen levert Sonos 'm met een gratis Bridge ter waarde van 49 euro.

Kleiner formaat, zelfde Sonos Wireless HiFi

 • bedien je muziekbronnen en luisterervaring met de intuïtieve Sonos Controller-apps voor iPad, iPhone, Android, Mac en pc;
 • voeg meer Play:1's toe of combineer met andere draadloze speakers of componenten van Sonos in huis en creëer een multiroom hifi-systeem;
 • koppel twee Play:1's als paar voor stereogeluid of gebruik twee Play:1's als achterspeakers met de Playbar en SUB en creëer 5.1-homecinemageluid voor je tv.

Voor meer informatie en technische specificaties ga je naar Sonos.com/PLAY1.

En kijk ook eens op onze Sonos Special


EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »