Workshop SnipRecords en Beter Beeld & Geluid over plaatopname

Redactie HiFi.nl | 31 oktober 2013

Beter Beeld & Geluid Hilversum houdt op zaterdag 2 november in samenwerking met het nieuwe Nederlandse label SnipRecords de workshop ‘De magische reis van opname naar HighRes album’. De speciaalzaak en het label hopen op die manier muziekliefhebbers inzicht te bieden in het proces.

Tijdens de workshop zal niet alleen worden getoond hoe een opname plaatsvindt, maar ook wat HighRes nu eigenlijk betekent, zowel voor opname als klank. Ook wordt stilgestaan bij de filosofie van het nieuwe Nederlandse HighRes label SnipRecords. Zo wordt bijvoorbeeld uitgelegd wat de ideeën van SnipRecords op het gebied van HighRes muziek zijn, welke keuzes worden gemaakt en welke techniek wordt gebruikt tijdens opnamesessies en hoe tijdens de nabewerking de finishing touch plaatsvindt.

Dat alles wordt gelardeerd met (exclusieve) luisterfragmenten uit de verschillende fases van de totstandkoming van bijvoorbeeld het album Ti-an-guis van het gelijknamige jazzgezelschap (foto hieronder), de eerste release van SnipRecords. De fragmenten worden vanzelfsprekend afgespeeld op een topsysteem van Beter Beeld & Geluid.

Vanaf 13.30 uur ben je welkom bij Beter Beeld & Geluid aan de 1e Oosterstraat 2 in Hilversum, waar om 14 uur de workshop start. Zo tegen 16.00 uur zit het officiële programma erop en is er nog ruimschoots tijd om na te praten onder het genot van een hapje en drankje.

Wil je deelnemen aan deze workshop, stuur dan even een mailtje aan info@beterbeeldengeluid.nl of maak je komst kenbaar door te bellen naar 06 46 22 65 86.

De website van SnipRecords en de door hen gemaakte opnames vind je hier.

Meer informatie over de workshop op de site van Beter Beeld & Geluid.


EDITORS' CHOICE