NIEUWS

ROCKI - een nieuw wireless muzieksysteem van eigen bodem

Redactie HiFi.nl | 05 oktober 2013

Omdat ze naar eigen op de huidige markt geen betaalbare oplossing konden vinden om hun hifiset te upgraden tot een draadloos muzieksysteem, sloeg op Nederlands initiatief een internationale groep enthousiaste audio- en techliefhebbers de handen ineen. Dat resulteerde in ROCKI, een “verfrissend nieuw wireless muzieksysteem”.

“ROCKI is ontstaan vanuit de gedachte dat de ontwikkelaars niet alleen een te gek product wilden maken, maar ook iets dat zijzelf graag zouden gebruiken”, laat de startup weten. “Er zijn wel vergelijkbare producten, maar daarvoor moet je een aanslag op je spaargeld doen. Dus zijn we zelf aan een oplossing gaan werken.”

Het leidde tot ROCKI, een klein apparaatje dat je kunt aansluiten op ieder willekeurig audiosysteem, waarna de set wordt aangestuurd met een app op smartphone of tablet. De app verzamelt alle beschikbare muziek op bijvoorbeeld smartphone en netwerk (DLNA en UPnP), plus online streaming services, zodat deze afgespeeld kunnen worden op ieder apparaat waar een ROCKI op aangesloten is.

“We werken momenteel nog aan enkele geinige features waarmee we ons verder willen onderscheiden van onze concurrenten. Al geloven we heilig in het feit dat de pure magie zit in de eenvoud van de ROCKI.”

ROCKI start binnenkort met een crowd funding campagne om het apparaatje ook daadwerkelijk op de markt te krijgen. Kijk voor meer info op de Facebookpagina van de startup.

Neem ook eens een kijkje op onze Streaming Special Page.


EDITORS' CHOICE