NIEUWS

Gratis toegankelijk minifestival met Pink Project en The Kik

Redactie HiFi.nl | 20 september 2013

Tributeband Pink Project sluit morgenavond een minifestival ter ere van de onthulling van een monument voor Holland Popfestival ‘70 aan de Plaszoom in Rotterdam af. Ook The Kik treedt op tijdens de feestelijkheden.

Na jaren steggelen met de gemeente Rotterdam hebben de initiatiefnemers eindelijk hun zin: een blijven monument in het Kralingse Bos dat herinnert aan het eerste meerdaagse festival op het Europese vasteland. Op 26, 27 en 28 juni 1970 was het Kralingse Bos toneel van drie dagen vol legendarische optreden van bands als Santana, Jefferson Airplane, Fairport Convention, Canned Heat, Soft Machine, Al Stewart, Byrds en natuurlijk Pink Floyd.

De Nederlandse Pink Floyd-tributeband Pink Project is daarom gevraagd als uitsmijter te fungeren van een minifestival ter ere van de onthulling van het door John Blaak ontworpen monument dat precies op de plek staat waar 43 jaar geleden het podium stond. Zo mag de band een week na hun spetterende show aan de voet van het Vredespaleis in Den Haag weer aan de bak. 

Vanaf 17 uur ’s middags spelen onder meer ook HeavyLight en de Rotterdamse beatformatie The Kik - van vinyllover Dave Von Raven. Pink Project sluit af met een set van een uur, al zal dat volgens frontman Peter Chattelin wel in "een aangepaste, kleine, setting" zijn. 

De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina’s van Official Holland Popfestival en Pink Project.


EDITORS' CHOICE