REVIEWAccuphase

Accuphase DP-550 SACD Speler

Werner Ero | 08 september 2013 | Fotografie Fabrikant | Accuphase

Het Japanse edel merk Accuphase is in juni 1972 gesticht door de voormalig Trio-Kenwood medeoprichters Jiro Kasuga en zijn oudere broer Nakaichi. In datzelfde jaar verlieten de Kasuga broers namelijk Trio-Kenwood, met het idee om hifi componenten van het hoogste kaliber te gaan vervaardigen. In tegenstelling tot het buitenland waar merken als bijvoorbeeld McIntosh, Audio Research, Mark Levinson en Revox de toon aangaven.

Uit Music Emotion – Mei 2013

Bestond het Japanse aanbod in die jaren eigenlijk voornamelijk uit laag tot middel geprijsde producten van hooguit middelmatige kwaliteit. Het ambitieuze plan kreeg nog een extra duw in de goede richting door de oliecrisis in 1973. Investeren in duurzaamheid en hoge kwaliteitsproducten die probleemloos lang mee konden gaan, werd het nieuwe motto. Een ideologie die ook vandaag de dag nog steeds onverminderd door Accuphase in al haar producten wordt voortgezet en waar ook de hier geteste DP-550 Super Audio CD speler een prachtig voorbeeld van is.

Het eerste wat ik bij het uitpakken van de forse en gewichtige doos (25 kg) van de DP-550 sa(cd)-speler ervaar, is de extreem serieuze inslag waarmee dit Japanse bedrijf zijn producten altijd vervaardigd. Nu zijn er natuurlijk nog wel meer fabrikanten die mooi afgewerkte en zorgvuldig geconstrueerde producten aanbieden. Maar volgens mij gaan daarbij maar weinigen zover als Accuphase.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE